Merauder - Master Killer (1995)

Label: Century Media

1. Time Ends (3:46)
  2. Life Is Pain (3:22)
  3. Mirror Shows Black (2:49)
  4. Master Killer (3:23)
  5. Downfall of Christ (3:16)
  6. Dead End Path (3:13)
  7. Take by Force (4:25)
  8. Fear of Sin (3:05)
  9. Basiege the Masses (3:37)
  10. Crossfire (3:33)
Ddk
Dit album is geweldig gebalanceerd en goed uitgevoerd. Is hier helaas niet echt bekend maar kan deze zeker aanraden aan iedereen die van no-nonsense metal houdt.

Sietse
looking down the barrel of a gun, see the light flash before my eyes, facing fear, fear in discipline, another night time to pay the price, just two steps closer, to the attack, unleashed is their rage in doubt fight back....
LIFE IS PAIN, LIFE....is FUCKING PAIN...

een van die fantastische quotes uit de teksten van dit album. Vroeger was ik hier echt helemaal gek van, nu luister ik het nooit meer.
Voor de lol straks denk ik nog wat nummers draaien...Life is Pain en Master Killer ofzo...toch echt de toppers van dit album.

Was live trouwens ook wel een echte sensatie...gewoon een zaal met enkele honderden hardcore fans die totaal uit hun dak gingen en allemaal met ieder nummer mee blerren...ja dat was me eens een hoop lol toen.

klassieker..do i need2 say more?

avatar van knoltor
I... the Master Killer!

Vet! Dit is wat nou met recht metalcore heet. Vette shit, zelfs zoveel jaren later nog. Bruut beuken met tonnen energie!

avatar van xrockerx
een van mijn favoriete metalcore platen ooit!

klassieker en weet nog een hardcore touch te houden in tegenstelling tot meuk als caliban, heaven shall burn e.d.

avatar van Eddie
Ik herriner me alleen het geweldige masterkiller nog. ik zal de plaat binnen kort weer eens uit de kast (en waarschijnlijk onder het stof vandaan ) halen om een cijfer te kunnen geven.

avatar van Eddie
Zojuist weer eens onder het stof vandaan gehaald. Inderdaad een leuke plaat, ik ken betere en ik ken slechtere platen, het klinkt allemaal lekker vet, dikke riffs en lekker brullen en schreeuwen hoop fuck roepen enzo. Alleen komt iedere keer de vraag in mijn hoofd omhoog toen ik deze plaat draaide, Waarom zet ik "Burn My Eyes" van 'Machine Head' niet gewoon op. Dat is ook metalcore, maar dan echt heel erg goed, roepen ze ook veel fuck, alleen zit het allemaal beter in elkaar.

Al met al een leuke plaat met alleen Master Killer als echte uitschieter, 5* voor Master Killer, 3,5* voor de rest.

avatar van Sjeng666
Dit noem ik geen metalcore....dit is metal.
Machine head metalcore noemen, vind ik echt een belediging, voor de metalcore wel te verstaan.
Luister eens naar ringworm, integrity dan hoor je echte metalcore!

avatar van bennerd
Ik ga vast later nog spijt krijgen van deze uitspraak: ik vind deze plaat wel erg gedateerd klinken. Dat is bij veel hard- en metalcore-albums uit die tijd het geval, maar hier vind ik het niet echt helpen. DIkke NYHC-vibe wel en lekker catchy nummers, maar ondanks het degelijke niveau blijft het niet echt hangen. Er bestaan te veel collega's die het beter deden.

Misschien wel men favoriete Hardcore CD allertijden. Wat een kracht en melodie!!

Agressieve in je smoel meebrul anthems, NYHC hardcore doorspekt met Slayer loopjes. Live gezien destijds, net zo vet

avatar van Edwynn
Loop je dan. In dat typische achterbuurtje in een verlopen voorstad van een veel te grote Amerikaanse metropool. Basketbaloutfitje aan. Minding your own business als de langzaam zakkende avondzon de grauwe, grijze straten en gebouwen geeloranje kleurt. En dan gebeurt wat je had kunnen weten. Een groepje opgeschoten knapen komt van een versleten veranda afgestapt. Recht op je af. Ow shit. Je bent binnen no time omsingeld. Er wordt met priemende vingers in je nieuwe shirt geprikt. Er wordt moeilijk boos gekeken. Er wordt je gevraagd wat de FOK je komt doen in de hood van die gang met die naam afgeleid van de naam van de straat waar je toevallig liep en die ook weer blijkt uit de lelijk ingekraste tattoos die die gasten in hun nekken dragen. Maar jou maken ze niks. Want jij bent de Master Killer. Een urban assassin pur sang. Weten zij veel. En je tovert je blaffer tevoorschijn en je laat die nepgangsters diep in de loop van dat ding kijken. Life is pain, motherfuckers. Blam, blam, blam...

Op de achtergrond is ergens uit een slaapkamer een ghettoblaster te horen waarop de laatste tonen van deze eerste cd van Merauder langzaam wegsterven. Grooven tot je kapot gaat. Biohazard deed het een beetje voor. Merauder ging verder. Soort van rappen met metalriffs. Was het nog maar 1995.

avatar van xrockerx
Ddk schreef:

niet bekend?

Ik zag ze continu op headbangers ball maar ook op wet and wild...paar keer live gezien met verschillende bezettingen maar dit is toch een algemeen bekende klassieker? ook hier in Nederland.

avatar van milesdavisjr
Begin jaren 90 opgericht, midden in de New Yorkse hardcore scene. Dan weet je het recept; blaffende vocalen gaan hand in hand met moddervette grooves.
Madball, Agnostic Front en Biohazard vormen het referentiekader.
Destijds was dergelijke muziek nog enigszins 'in' en was er een markt voor. Ook hier in Nederland werd het hardcore genre voor het voetlicht gebracht.
Welke liefhebber zal niet de deinende massa op de weide van Dynamo Open Air herinneren, waar Biohazard een dampend optreden gaf.
Merauder heeft nooit aan enig succes geroken, dat zit hem niet eens in het muzikaal gebodene; de zwaar swingende grooves op Master Killer doet mij stiekem terugdenken aan het quasi boze pubertje dat ik toen was. Ik kon helemaal stuk gaan op Master Killer, al stuiterend op mijn slaapkamer in een slaperig stadje waar niks gebeurde, waande ik mij voor even een geïrriteerde en imposante badboy uit Brooklyn.
Vervolgens werd ik uit dat waanidee geholpen omdat er nog wat huiswerk op mij lag te wachten.
Master Killer is puur jeugdsentiment en sleept er een hele dikke voldoende uit. De tijd dat ik stuk ging op dergelijke platen ligt ver achter mij, de teksten zijn simpel, de zang wordt op den duur wel erg eenvormig en een gebrek aan avontuur breek op. Moet je echter een muurtje slopen, dan werkt dit plaatje prima als sloophamer.