Matthews Southern Comfort - Later That Same Year (1970)

Label: MCA

1. Woodstock (4:29)
  2. To Love (4:36)
  3. And Me (4:38)
  4. Tell Me Why (2:05)
  5. My Lady (1:38)
  6. And When She Smiles (She Makes the Sun Shine) (2:13)
  7. Mare, Take Me Home (3:40)
  8. Sylvie (5:37)
  9. The Brand New Tenessee Waltz (3:02)
  10. For Melanie (6:46)
  11. Road to Ronderlin (2:20)
avatar van Jasper
Met het prachtige 'Sylvie', waar Ian Matthews misschien wel zijn beste vocale prestatie ooit neerzet. Het begint na ongeveer anderhalve minuut (On sunny days...). Wat een stem, veel mooier vind je het echt niet.

avatar van orbit
De uitvoering van Woodstock is onovertroffen!

avatar van Droombolus
Laat ik nou net een vinyl hebben ( met dank aan een goede vriendin ) waar Woodstock niet opstaat maar wel het prachtige Jonah ......... Heb via diverse internationale fora geprobeert te achterhalen waar die vandaan komt, maar naar het schijnt is het een gecancelde persing die in de cut-out bins terecht gekomen is ...

stuart
Een paar prachtige nummers van Matthews zelf en ook uiteraard mijn favoriete uitvoering van het nummer Woodstock; de rest is over het algemeen wat minder aan mij besteed.

avatar van kort0235
Een prachtig album met als uitzondering het mindere nummer For Melanie.
De stem van Ian Matthews is warm en mooi en met de harmonieen op deze plaat is ook niets mis mee.
De song, Woodstock, is zelfs wonderschoon, veel mooier gezongen dan de componiste van dit nummer Joni Mitchell.
Tell me why, van Neil Young, is prachtig gecovered. Ik dacht dat Ian de stem van Neil Young nagenoeg precies wilde nadoen.

avatar van captain scarlet
Heel fraai album. Op de originele persing uit 1970 staat Woodstock echter nog niet op, maar wel Jonah, overigens ook heel mooi. En verder valt er nog wel meer te genieten.
Gelukkig heb ik hier ook de best of verzamelaar uit '74 in de kast staan waar Woodstock wel opstaat.