Kajagoogoo and Limahl - Too Shy (1993)

Alternatieve titel: The Singles and More

Label: EMI

1. Kajagoogoo - Too Shy (3:45)
  2. Kajagoogoo - Ooh to Be Aah (3:36)
  3. Kajagoogoo - Hang on Now (3:23)
  4. Kajagoogoo - Big Apple (4:11)
  5. Kajagoogoo - The Lion's Mouth (3:34)
  6. Kajagoogoo - Turn Your Back on Me (4:02)
  7. Kaja - Shouldn't Do That (3:24)
  8. Limahl - Only for Love (3:51)
  9. Limahl - Too Much Trouble (3:32)
  10. Limahl - The Never Ending Story (3:34)
  11. Limahl - Love in Your Eyes (4:11)
  12. Limahl - Inside to Outside (3:42)
  13. Kajagoogoo - Too Shy [Midnight Mix] (5:46)
  14. Kajagoogoo - Hang on Now [Extended Mix] (6:21)
  15. Kajagoogoo - Turn Your Back on Me [Extended Mix] (5:05)
  16. Limahl - Only for Love [12" Mix] (6:42)
  17. Limahl - The Never Ending Story [12" Mix] (5:21)
avatar van musicfriek
Soms heb je van die nummers die nooit kapot kunnen. Onder de noemer jeugdsentiment de video van Never Ending Story erbij gezet

Het nummer klinkt al behoorlijk achterhaalt met die synthesizers, maar ik blijf het prachtig vinden. Van de gelijknamige film die ik toen echt geweldig vond. En ook heel duidelijk te horen dat het een Giorgio Moroder-productie betreft.

De nummers van de band Kajagoogoo zelf ken ik amper eigenlijk. Too Shy is natuurlijk bekend, maar ben ook wel benieuwd naar de andere nummers eigenlijk.

avatar van monique
ik vind persoonlijk de eerste 2 albums ( white feathers uit 1982 en islands uit 1984) goede albums maar daarna ging het bergafwaarts met de band en met de muziek

avatar van foxhusky
Leuk album met typisch jaren 80 muziek. Ik heb dit album gekocht vanwege de lange uitvoering van Never Ending Story, met de prachtige, herkenbare muziek van Giorgio Moroder.

avatar van RobbyT
Er zijn verschillende compilatie-CD's van Kajagoogoo gemaakt, waaronder deze Limahl-gerichte, maar liefst 5 solo-singles, waarbij ook nog twee lange uitvoeringen: Is dit wel interessant genoeg, Limahl solo klinkt nogal gepolijst. Nummers als "The power to forgive" en "White feathers" hadden eigenlijk niet mogen ontbreken en al helemaal niet de lange uitvoering van "Big apple". Koop dus liever de CD's "White feathers" en "Islands", zo kom je niets tekort en vergeet je dat Limahl ooit solo is geweest, toch een onnodige trip.

Samen met A Flock Of Seagulls strijdend voor de eerste plaats op het podium voor slechtste kapsels van de jaren 80.
Toch met Big Apple, Too Shy en Turn Your Back On Me een aantal mooie singles afgeleverd.
Die Neverending Story had van mij niet meer gehoeven.
Het verhaal Kajagoogoo was wel afgesloten met het vertrek van Limahl.

"deric raven" schreef:
Het verhaal Kajagoogoo was wel afgesloten met het vertrek van Limahl.

Niet helemaal waar,Limahl had de groep al verlaten toen men aan de tweede lp 'island' begon.Bassist Nick Beggs,later nog even bij Ellis,Beggs & Howard('big bubbles,no troubles'),neemde de leadzang over.

'big apple','the lion's mouth' en vooral 'turn your back on me' met Beggs als zanger behoren toch bij het beste wat Kajagoogoo op de wereld heeft losgelaten.Voor de rest onthoud ik van het eerste album 'white feaders' natuurlijk 'too shy','oh to be ah' en de ballad 'hang on now'.
Trouwens het is door de hulp van Nick Rhodes (Duran Duran) dat ze bij EMI een platencontact versierden.

Limahl solo is helaas niet om aan te horen en na 'island' ging het voor Kaja ook bergafwaarts...

Je hebt inderdaad gelijk.
Ik dacht dat Limahl na Island pas vertrok.
Turn Your Back On Me en Big Apple vind ik zelfs sterker dan Too Shy.
Dus het gemis is inderdaad niet zo groot.

avatar van pureshores
Too shy kwam vandaag weer eens voorbij, blijf het toch een briljante popsingle vinden uit de jaren 80, de leuke opbouw met percussie en stiekem gitaartje en de lome bas.
Misschien ken ik wel andere singles maar de titels zeggen me niets (behalve Neverending story, een nummer dat ik altijd koppel aan Together in electric dreams). Big apple ga ik nu opzoeken