Foreigner - The Very Best... and Beyond (1992)

Label: Atlantic

1. Soul Doctor (4:51)
  2. Prisoner of Love (5:15)
  3. With Heaven on Our Side (5:16)
  4. Juke Box Hero (4:19)
  5. Hot Blooded (4:24)
  6. Cold as Ice (3:20)
  7. Head Games (3:37)
  8. Waiting for a Girl Like You (4:50)
  9. Urgent (4:29)
  10. Double Vision (4:29)
  11. I Want to Know What Love Is (5:03)
  12. Say You Will (4:11)
  13. That Was Yesterday (3:46)
  14. I Don't Want to Live Without You (4:53)
  15. Rev on the Red Line (3:34)
  16. Dirty White Boy (3:38)
  17. Feels Like the First Time (3:51)
EVANSHEWSON
Het begon redelijk met Cold as Ice, daarna werd het platter, commerciëler en werd de band's sound nog méér AOR, en kent haast qua meligheid haar gelijke niet, luister maar naar 8, 11 en 12, om maar enkele staaltjes te horen van die sound die ik bedoel.
Niet mijn ding, vrij oppervlakkig en leeg vind ik deze muziek.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Vrijwel gelijktijdig uitgekomen met "The very best of Foreigner", is deze verzamelaar in die zin een must voor de fan dat er drie nieuwe nummers op staan. Voor het overige is eerstgenoemde toch de superieure verzamelaar. Beide beslaan dezelfde periode (namelijk de eerste zes studioalbums), maar op de andere verzamelaar staan net iets meer 'halve hitjes' die hier ontbreken.

Hoewel het perfecte Foreigneralbum niet bestaat (overal staan wel ten minste een of twee opvullertjes op), is de gemiddelde geïnteresseerde waarschijnlijk toch beter af met een paar reguliere platen dan met deze verzamelaar die wel erg veel pareltjes overslaat. In elke tweedehandsbak vind je er wel een paar voor vijf euri.

avatar van argus
Casartelli schreef:
... de gemiddelde geïnteresseerde waarschijnlijk toch beter af met een paar reguliere platen dan met deze verzamelaar die wel erg veel pareltjes overslaat. In elke tweedehandsbak vind je er wel een paar voor vijf euri.

En neem dan het tweede album "Double Vision", want daar staat b.v. het zeer goede "Spellbinder" op, die je op geen enkele verzamelaar tegenkomt. Wat vond ik dat -en nog steeds- een schitterende song.

avatar van Leptop
Dat klopt allemaal wel, maar de hits zelf alleen al maken dat het voor mij 4* zijn.

avatar van De buurman
FOREIGNER heeft inmiddels meer verzamelalbums dan reguliere. Deze vond ik in die zin bijzonder, dat er weer drie nieuwe nummers met Lou Gramm op stonden. Één ervan, Prisoner Of Love, blijft een mijn favorieten van de band. Totaal vergeten nummer verder. Zou leuk zijn als ze de opnieuw beklonken vriendschap tussen de oude bandleden weer eens zouden omzetten in een paar nieuwe nummers. Erg onhippe band die mijns inziens tot de giganten behoren van de Amerikaanse stadion rock.

Hun debuut album blijft voor mij hun beste ( net zoals bijv. bij van Halen en Bosten). Het spat daar vanaf en de nummers zijn ijzersterk!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Enkel het album 4 op vinyl van deze band in huis en al jaaaren niet meer gedraaid.
Deze verzamelaar ook al lang in mijn bezit en zelden uit de kast getrokken.
Nu weer eens beluisterd en dan blijkt dit toch een prima verzamelaar te zijn met ( vooral) Juke Box Hero, Cold As Ice & Urgent als uitschieters en met Lou Gramm een prima vocalist.
Naarmate de band langer bestond werd het allemaal wat minder stevig en gingen de ballads overheersen.
Vaak een opvallend feit dat ( symfonische ) rockbands als Styx ( Babe ) REO Speedwagon ( Keep On Loving You ) ,Kansas ( Dust In The Wind ) en Journey ( Don't Stop Believin ) vaak met ballads een grote hit scoren.

avatar van RonaldjK
Lou Gramm was terug bij Foreigner en omdat het zonder hem opgenomen Unusual Heat was geflopt, kon het marketingtechnisch geen kwaad om de hereniging met twee verzamelaars onder de aandacht te brengen. Daarbij bevat deze The Very Best... and Beyond ook nieuw werk. Vooral het ronkende Prisoner of Love maakt van dat nieuwelingentrio indruk.

Verder een verzamelaar zoals die er nu eenmaal zijn: lekker maar niet perfect, omdat je nummers mist. Die andere compilatie is inderdaad completer, zoals Casartelli in 2007 al constateerde en u hierboven kunt nalezen. Maar ja, de opener van deze cd is wel degelijk een heerlijke aanwinst op Foreigners lijst met klasseliedjes en die andere twee nieuwe composities zijn dik in orde...