Deacon Blue - Whatever You Say, Say Nothing (1993)

Label: Columbia

1. Your Town (5:22)
  2. Only Tender Love (5:11)
  3. Peace & Jobs & Freedom (4:52)
  4. Hang Your Head (4:05)
  5. Bethlehem's Gate (4:48)
  6. Last Night I Dreamed of Henry Thomas (3:45)
  7. Will We Be Lovers (3:57)
  8. Fall So Freely Down (4:17)
  9. Cut Lip (3:36)
  10. All over the World (3:29)
Herboren sound met dank aan Oakenfield en Osborne. Duidelijk gericht op een modern publiek en dito sound. Trance invloeden zijn evident. Maar geweldige plaat dus van een nog altijd great Scottish band. Your town snelde vooruit, wat een dijk van een song zeg. Er zit werkelijk alles in wat er in een song moet zitten. En dat geldt dan ook voor de andere nummers ja.

Only tender love, Will we be lovers, just to name a few. Nog altijd vaak op hier. Spelplezier spat er vanaf. Gedreven plaat dus van een gedreven band. En ja, ha, de U2 discussie hoef je dan hier niet te voeren. Daarbij, gewaagd gewaagd, ik weet het, werkelijk stukken beter dan 10 Achtung Babies ja. Werkelijk....de sound nog immer up to date ja, tijdloos welhaast. Maar ook alweer, helaas helaas, het wilde en wil hier maar niet lukken. Wat zegt dat over ons hier? Bedoel maar. Verdiep je er eens in, wereld gaat voor je open. Al blijft dit ten allen tijde zeer subjectief.