Teen Daze - Themes for Dying Earth (2017)

Canada
Electronic
Label: FLORA

1. Cycle (4:08)
  2. Dream City (4:45)
  3. Becoming (1:25)
  4. Lost (4:39)

met Nadia Hulett

5. Cherry Blossoms (5:21)

met Dustin Wong

6. First Rain (3:57)

met S. Carey

7. Rising (4:58)

met Sound of Ceres

8. Anew (2:43)

met Jon Anderson

9. Water in Heaven (6:13)
  10. Breath (3:15)
  11. River Walk (3:47)
avatar van E-Clect-Eddy
Deze staat al bijna een week op NPR first listen maar nu pas tijd om het eens te beluisteren. Eigenlijk alleen omdat ik zie dat Jon Anderson (YES) meedoet op een nummer. Verder ken ik deze act niet.

Het openingsnummer Cycle klinkt het een beetje als Bayonne maar minder bombastisch, maar wel met een hoge stem en wat summiere en zweverige gezongen teksten. Dream City is instrumentaal en klinkt Ambient / dromerig. Ook Becoming ligt in het verlengde van het openingsnummer, met minder zang.

In Lost komt de eerste gast vocaal aan bod, de helft van de nummers hebben een gast (vocaal) maar de hoge zang daarvan zit dicht in de buurt van Jamison Isaak's eigen stem en dus past het prima bij elkaar. Daarmee voegt het ook meteen niet heel veel toe aan wat hij zelf doet.

First Rain vind ik zelf het mooiste nummer gevolgd door Rising wanneer het tempo iets omhoog gaat en er een duidelijke drumpartij / percussie zit en een subtiele gitaar. Ook Water in Heaven is wel mooi en maakt iets meer indruk dan het zangloze nummer Anew met Jon, helaas.

Het klinkt allemaal wel mooi soothing maar voor mij te veel instrumentaal / Ambient voor mijn Electro Pop Rock oren dus zal het bij deze ene keer laten. Muziek om een boek bij te lezen.. laat op de avond of zo. Dan liever de uplifting bombast van Bayonne