Xandria - Theater of Dimensions (2017)

Duitsland
Label: Napalm

1. Where the Heart Is Home (6:53)
  2. Death to the Holy (4:46)
  3. Forsaken Love (4:20)
  4. Call of Destiny (4:10)
  5. We Are Murderers (We All) (5:51)
  6. Dark Night of the Soul (5:21)
  7. When the Walls Came Down (Heartache Was Born) (5:11)
  8. Ship of Doom (4:50)
  9. Céilí (3:21)
  10. Song for Sorrow and Woe (5:24)
  11. Burn Me (4:42)

met Zaher Zorgati

12. Queen of Hearts Reborn (5:16)
  13. A Theater of Dimensions (14:22)
  14. Call of Destiny [Acoustic Version Bonus Track] * (5:04)
  15. Dark Night of the Soul [Acoustic Version] * (4:33)
  16. In Remembrance [Acoustic Version ] * (2:54)
  17. Sweet Atonement [Acoustic Version] * (3:31)
  18. Valentine [Acoustic Version] * (3:28)
avatar van Metalhead99
Geweldig album.
De band komt vooral met het ruim 14 minuten durende titelnummer erg dicht in de buurt van hun grotere collega's als Epica en Nightwish.
Dianne van Giersbergen is niet alleen een knappe verschijning, maar kan ook nog eens erg goed zingen.
Wederom een sterke aanwinst voor het door Nederlandse vrouwen gedomineerde subgenre.
Een sterk album voor de liefhebbers van female fronted symfonische Metal.

avatar van Metalwou
Xandria brengt met 'Theater of Dimensions' een goede plaat uit in hetzelfde genre zoals Nightwish, Epica, Within Temptation,... Symfonische metal met vrouwlijke vocalen dus.

Vroeger was ik een groot liefhebber van dit soort muziek en behoorlijk onder de indruk van de bombastische klanken. Ook de 'Beauty and the beast' vocalen gingen er bij mij altijd goed in.

Ondanks het feit dat ik nu veel minder naar dit soort muziek luister vind ik deze plaat van Xandria goed. De songs zijn over het algemeen goed opgebouwd, hebben een folky inslag en zijn mede daardoor ook zeer melodieus. Diane van Giersbergen zingt de sterren van de hemel dus ook vocaal valt er meer dan genoeg te genieten.
Een nummer zoals 'Theater of Dimensions' verdient een speciale vermelding, het duurt 14 minuten, is heel spannend en divers.

De minpunten voor mij zijn dat de plaat iets te lang duurt. Daarnaast mag het voor mij ook allemaal wat steviger. Meer nummers zoals 'We Are Murderers' hadden de score nog naar 4* kunnen brengen.