Amy Macdonald - Under Stars (2017)

Label: Mercury

1. Dream On (3:19)
  2. Under Stars (3:41)
  3. Automatic (3:15)
  4. Down by the Water (3:26)
  5. Leap of Faith (3:02)
  6. Never Too Late (4:06)
  7. The Rise & Fall (3:13)
  8. Feed My Fire (3:14)
  9. The Contender (3:34)
  10. Prepare to Fall (4:28)
  11. From the Ashes (3:36)
  12. Under Stars [Acoustic] * (3:39)
  13. Dream On [Acoustic] * (3:15)
  14. Prepare to Fall [Acoustic] * (4:03)
  15. Leap of Faith [Acoustic] * (3:10)
  16. Automatic [Acoustic] * (3:04)
  17. Down by the Water [Acoustic] * (3:27)
  18. The Rise & Fall [Acoustic] * (3:34)
  19. I'm on Fire [Acoustic] * (2:22)
avatar van E-Clect-Eddy
Vandaag aangekondigd, en ook een eerste nummer beschikbaar.

Vreemd genoeg betreft het één van de bonustracks: Down By The Water (Acoustic)

Rudi1984
Héél benieuwd naar! De vorige drie albums waren van een bijzonder hoog en constant niveau, hopelijk trekt ze die lijn door.

avatar van Style.Girl
Heel erg benieuwd naar!! Haar vorige album was geweldig. Haar eerste twee albums heb ik nooit echt beluisterd, maar hadden wel leuke singles!

Hopen dat dit weer een succes wordt.

avatar van coldwarkids
E-Clect-Eddy schreef:
Vandaag aangekondigd, en ook een eerste nummer beschikbaar.

Vreemd genoeg betreft het één van de bonustracks: Down By The Water (Acoustic)

Logisch toch? Down By The Water staat gewoon op de tracklist. Lijkt me onlogisch om dan het akoestische nummer er nog een keer op te zetten.

coldwarkids schreef:

Je begrijpt het verkeer, de akoestische versie van het nummer IS de single.

Dat het twee keer op het album staat in twee versie's is inderdaad niet raar.

Het zou ook niet vreemd zijn als het als b-kantje was toegevoegd bij een single maar dit IS de single.

Deze zangeres voor het eerst gezien in een kroeg in Glascow; aantal toeschouwers zo rond de 70, bekendheid in Europa zo ongeveer nog nul. Mag toch wel zeggen dat het meteen muziekliefde op het eerste gezicht was. De vibe, de stem, de indrukwekkende liedjes, haar overtuigingskracht en haar talent om een zaal helemaal voor zich te winnen zijn echt speciaal. Deze immer bescheiden en trotse Schotse hoort voor mij allang Under (the) Stars.

avatar van SébastienY
Nochtans een achttal jaar terug een paar hele grote hits te pakken hier. Is wel degelijk zeer bekend. Maar je krijgt snel de perceptie van een one-hit wonder te zijn natuurlijk als je geen airplay meer krijgt hier.

Heb haar live gezien voordat Amy een cd had uitgebracht, sterker nog het moment dat ik haar in die Schotse kroeg bezig hoorde had ze niet eens een platencontract.......

avatar van SébastienY
Aah ik dacht dat je ze onlangs gezien hebt, vandaar de verwarring

Geen probleem, kan iedereen gebeuren, kijk uit naar nieuw werk van Amy Macdonald, ga haar weer zien en horen in Schotland, in Aberdeen deze keer (treedt trouwens ook op in Utrecht).

avatar van The_CrY
Nieuwe single 'Dream On' al her en der in een live uitvoering te beluisteren... tot nu toe vind ik het allemaal een beetje meh. Ik hoop dat ze ook wat andere dingen doet op dit album dan weer hetzelfde als ze vrijwel altijd doet.

The_CrY schreef:
Nieuwe single 'Dream On' al her en der in een live uitvoering te beluisteren...

Hij is een paar dagen geleden ook officieel door haar uitgebracht als studioversie. Of begrijp ik je verkeerd?

Lekker nummertje trouwens. Je zingt hem na een half keer luisteren al mee.

avatar van The_CrY
Studio had ik nog niet gehoord. Even kijken of die me beter kan smaken.

Rudi1984
Indrukwekkende cgi in de nieuwe video!

Inderdaad.....de video laat mij spontaan glimlachen......wat een prachtige clip ( het oog wil ook wat ) bij het nummer Dream on ( thanks Rudi1984 voor de tip ).

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
CGI is imho juist bedroevend (of was dat een ironische opmerking?) en Amy ziet er uit als Courteney Cox (en da's, voor alle duidelijkheid, geen compliment).
Het nummer zelf is gelukkig wel ok.

Amy is vooral zichzelf, een fiere Schotse met zelfspot en blij met Glascow.........mijn tip ga er eens een weekend naar toe, er spelen bijna wekelijks bandjes waarvan je oortjes klapperen.

avatar van nlkink
Ben vorig jaar juni in Glasgow geweest. Inderdaad een mooie stad. We hadden er ook nog eens mooi weer bij!
Overigens een dag of wat later in Edinburgh geweest. Niet te vergelijken maar ook een ronduit schitterende stad. En de Schotse bevolking is super!

Naar een nieuwe plaat van Amy kijk ik altijd uit om meerdere redenen; deze dame is erg goed in het schrijven en voor het voetlicht brengen van persoonlijke, bondige en verfrissende liedjes, songs ook met een hunkerende ondertoon. Er zullen best mensen zijn die stellen dat het teveel van zelfde is; als je wat vaker luistert is dat enerzijds haar kracht, anderzijds ontdek je bij haar steeds nieuwe invalshoeken en aparte geluiden die heel subtiel in de liedjes zijn verweven. Geen grote schokkende veranderingen dus, wel prachtige melodie-lijnen en net dat tikkeltje anders. Live blijft Amy een openbaring, iemand die heel veel passie en liefde voor haar mensen en de muziek uitstraalt, binnenkort op naar Aberdeen, nu eerst hier volop van genieten.

avatar van The_CrY
Moet toch wel toegeven dat de single me studio wel erg goed kan smaken! Toch maar even het album bestellen dan.

avatar van Gretz
Dream On gaat steeds beter bevallen, na een aarzelende start. Sterkste nummer van Amy in 7 jaar denk ik.

avatar van E-Clect-Eddy
Heb het hele Deluxe album beluisterd en dat was best wel een lange zit. En durf er nog geen stem op te geven, dat gebeurd zelden dat me dit overkomt.

Ander dag een herkansing want haar eerst twee albums bevallen me meer dan prima, het vorige album vond ik dan minder... en over deze ben ik dus nog niet uit of het minder of gelijk is aan het vorige album.

Ik vind het ook een andere sound en dus eigenlijk ook niet te vergelijken.

Met dit album lijkt Amy na een prachtig en naturel begin op verkenning naar een meer modern pop-geluid.........dat pakt dubbel uit.........het geeft het album bij momenten een boost, maar zorgt tevens voor een middenstuk ( nummers 7-8 en 9) die veel minder tot de verbeelding spreekt. Toch moedig om je te begeven om een ander/minder passend pad om je grenzen te verkennen.........dat van een lange zit herken ik niet.......valt meer dan voldoende te genieten van een net iets andere Amy.

De 'nieuwe' Amy Macdonald verenigt de oude met een andere dimensie. Ogenschijnlijk klein van aard, het maakt haar songs enorm levendig en een voorrecht om er na te luisteren. Vooral de eerste 6 liedjes vliegen voorbij en dat bedoel ik geheel positief, nauwelijks irritatie, des te meer bewondering. Na een wat inzakkend volgend gedeelte volgt weer een bijzonder sterk einde, neig qua stem eerder naar boven dan naar onderen.

avatar van The_CrY
Steeds denk ik dat de koek op is bij madam Macdonald, maar steeds schudt ze weer een nieuwe verzameling frisse, catchy liedjes uit haar mouw, en dus wordt steeds mijn ongelijk bewezen. In 2007 dacht ik dat ze een eendagsvlieg was en hoewel ze het succes van 'This Is The Life' nooit heeft geëvenaard, toch heeft ze inmiddels al vier albums uitgebracht. Of dit is een vierdaagse, of ik moet er gewoon aan geloven dat Amy Macdonald hier is om te blijven. Zolang ze zulke frisse muziek blijft schrijven juich ik dit zeker toe. Favoriete nummers tot nu toe: 'Dream On', 'Under Stars', en 'Down by the Water'. Morgen bij de plato eens kijken of ik de deluxe editie op de kop kan tikken.

Rudi1984
Zijn de bonustracks de aanschaf van de deluxe editie waard?

avatar van Paap_Floyd
Wat een saaie plaat zeg. Komt in de verste verte niet in de buurt van This is the life.

Gelukkig niet zeg

avatar van Zwaagje
Voor mij niets meer of minder dan een niemendalletje; mainstream. Niks mis mee en fijn voor een keer, maar ik ga dit niet veel beluisteren denk ik. Ik onthoud me van een stem.