Modern English - Take Me to the Trees (2017)

Uitgebracht in eigen beheer

1. You’re Corrupt (3:17)
  2. Trees (4:47)
  3. Moonbeam (3:31)
  4. Something's Going On (4:15)
  5. Dark Cloud (2:27)
  6. Sweet Revenge (3:55)
  7. I Feel Small (4:33)
  8. Come Out of Your Hole (5:02)
  9. Flood of Light (3:50)
  10. It Don't Seem Right (4:04)
avatar van divart
Heeft geen moer met de muziek te maken maar het artwork van dit album ziet er ouderwets goed uit.

avatar van E-Clect-Eddy
Ah... die gasten van de alternatieve klassieker I Melt with You, morgen deze eens luisteren.

avatar van E-Clect-Eddy
Mooi ingetogen album van een band die ik eigenlijk alleen ken van hun 80s nummers Gathering Dust, After the Snow en I Melt with You.

Ik twijfel of ik meteen voor 4* ga en begin dus iets terughouden met 3,5*, het album blaast me niet omver maar er is zeker ruimte voor groei.

Voorlopige favorieten: Something's Going On, Dark Cloud en It Don't Seem Right.

Dus niet de twee singles: Sweet Revenge + You’re Corrupt die de band/label blijkbaar kansrijker achten.

avatar van Jean Rene
De muziek doet af en toe wel denken aan "Mesh & Lace" en "After the snow", maar dan wat introverter.
Wat mij betreft staat er eigenlijk maar 1 echt goed nummer op, en dat is het titelnummer "Trees", maar dat is dan ook echt helemaal fantastisch !
"Something's going on" is ook mooi, maar de rest van de nummers vind ik op het eerste gehoor niet al te boeiend.

avatar van Rainmachine
Deze afgelopen weekend op de kop getikt voor een habbekrats. Even snel beluisterd voor aankoop maar de vinkjes stonden al snel allemaal op groen dus vervolgens de beurs getrokken. Modern English is een oude bekende en vooral het debuutalbum heeft nog steeds een prominente plek in mijn 4AD verzameling. Dat dit album onder de radar is gebleven is wel heel apart. We zijn natuurlijk wel 30 jaar verder (1987-2017) en 4AD is ook niet meer wat het geweest is maar dit had nog gewoon onder de 4AD vlag kunnen staan. De band heeft dit album in eigen beheer uitgebracht en ik ben blij dat ze dit gedaan hebben en dat de nummers niet op de plank zijn blijven liggen. Een prima album wat eigenlijk wel herkenbaar Modern English is maar ook goed op zichzelf staat. Het is dus geen uitgebluste versie van een oud album. Echt een aanrader voor mensen die deze band vroeger een warm hard toedroegen.

Positieve Uitschieters: You’re Corrupt, Trees, Something's Going On, Sweet Revenge en Flood of Light