Meller Golyzniak Duda - Breaking Habits (2016)

Polen
Label: Rock-Serwis

1. Birds of Prey (5:20)
  2. Feet on the Desk (5:46)
  3. Shapeshifter (3:30)
  4. Breaking Habits (5:42)
  5. Against the Tide (4:25)
  6. Tattoo (4:16)
  7. Floating Over (9:52)
  8. Into the Wild (4:44)
avatar van Bonk
Ik vind het een fijn album en zeker vergeleken bij de (mij te) rustige laatste(n) van Riverside, klinkt dit inderdaad weer wat steviger, maar van mij hadden ze her en der het nog wel wat meer mogen aanzetten. Zo had bijvoorbeeld het titelnummer wellicht nog wat meer lading kunnen krijgen door het nog wat zwaarder laten te klinken. Maar ook nu wordt daar al heel lekker gemusiceerd!

Dit album kent vele sterke en een aantal hele sterke (Floating Over nog het meest, Feet on the Desk) momenten, maar helaas ook wel wat momenten dat het wat dreigt in te zakken.
Zo heb ik het idee bij Against the Tide, dat ze niet echt wisten hoe ze het nummer moesten laten eindigen, dus hebben ze de volumeknop maar gewoon rustig aan dichtgedraaid en er daarna nog een stukje achteraan geplakt. Dieptepunt voor mij van het album is duidelijk Shapeshifter. Komt wat misplaatst over en wat mij betreft een vervelend popnummer.

Maar goed, nu overheerst toch echt wel op dit album de goede muziek. De meeste nummers klinken gewoon erg lekker en dat de heren kunnen spelen, hoor je heel duidelijk terug. Door de wisselvalligheid houd ik het voorlopig echter wel op een 3,5*