Door de update van Pitchman (met wie ik toch veel smaak-overeenkomsten vertoon) deze weer eens opgezet. De band heeft haar hele oeuvre opnieuw gemixt en gemastered en zelfs van nieuw artwork voorzien en beschikbaar gesteld via Bandcamp:
Louise Brooks [2022 edition] | Timelock - timelockband.bandcamp.com
Hierdoor klinkt de plaat iets frisser, maar er zijn nog wel wat struikelblokken. Het gitaarspel (á la Ian Crichton van Saga) is wel echt erg gaaf. De drums blijf ik problematisch vinden (gitarist Rinus Hollenberg heeft deze geprogrammeerd), waardoor het wel lekker direct klinkt, maar ook erg machinaal. In 1992 was er al veel aandacht besteed aan de zang (en backing vocals). Deze is wat licht en mist wat kracht, maar zanger Ruud Stoker gaat nergens de mist in. Hij haalt alle uithalen prima, en heeft een aantal pakkende vocal hooks (zoals in het openingsnummer).
Songmatig is het niet echt progressive rock, maar eerder melodieuze rock en richting Tommy Shaw, zoals Pitchman al terecht opmerkt. Uit nostalgie, en omdat ik ook de Saga-biografie herlees en daardoor ook wat in een Saga-bui ben, maak ik toch een voldoende van mijn stem. Dit komt omdat de plaat kwalitatief gewoon goed is, alleen mist het wat ziel (door de geprogrammeerde drums), want spanning in de songwriting (het is wat veilig) en power in de zang (maar dat is gewoon mijn smaak).
Het gitaarwerk is wel echt goed te noemen, en liefhebbers van met name Saga kunnen hier wel wat mee (denk ik). Mijn favorieten hier zijn (naast het openingsnummer) 'Someday' en de titelsong.