menu

The View - Hats Off to the Buskers (2007)

mijn stem
3,48 (158)
158 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: 1965

 1. Comin' Down (2:57)
 2. Superstar Tradesman (3:13)
 3. Same Jeans (3:33)
 4. Don't Tell Me (3:22)
 5. Skag Trendy (3:00)
 6. The Don (3:09)
 7. Face for the Radio (3:18)
 8. Wasted Little DJ's (3:57)
 9. Gran's for Tea (2:33)
 10. Dance into the Night (3:05)
 11. Claudia (2:40)
 12. Streetlights (2:57)
 13. Wasteland (2:26)
 14. Typical Time (0:35)
totale tijdsduur: 40:45
zoeken in:
Ik heb ze live gezien op het Bevrijdingsfestival in Groningen!

De stem kwam daar niet zo goed uit als hier. Vooral Street Lights is echt geweldig.

4,0
Heerlijk onbezonnen, niet te lang naar luisteren... Dan blijft t zeker te doen.

avatar van Jumperjack
3,5
Vorige week live gezien in Rotown, ik vond het leuk en de CD vond ik al leuk. Lekker ongecompliceerd en daar hou ik nu eenmaal van.

avatar van herman
Berichten over optredens verplaatst naar The View

avatar van little_lOve
3,0
Best een aardig plaatje, jammer alleen dat ik negen van de tien keer niet versta van wat die zanger zingt! Het is voor mij muziek met een hoog mee-zing gehalte, maar daar kan op deze manier niets van terecht komen De teksten worden dus heel snel opgezocht!
Iets wat ik betwijfel of het een nadeel is, is dat het allemaal wel erg vrolijk/poppy is. Dat betekent voor mij dat ik het niet altijd kan op zetten, ik moet er wel zin in hebben. Verder weet ik niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Het klinkt dus best lekker, maar ik denk dat het daarbij blijft.
Een enkele keer weet ik zonder lang hoeven na te denken wat mijn favoriete nummers zijn, maar vaker komt het voor dat ik dit niet weet. Zo ook bij dit album... Maar Superstar Tradesman is wel een alltime-favorite!
3 sterren voor The View.

avatar van otherfool
3,5
Aan de ene kant was Same Jeans natuurlijk een leuk hitje, maar aan de andere kant *de* reden om deze plaat voorlopig links te laten liggen; een album vol van dat soort nummertjes zou ik niet aan kunnen.

Maar surprise, surprise; The View kan nog veel meer! Iedereen wakker schudden met opener Comin' Down bijvoorbeeld. Of het perfecte popliedje schrijven (The Don). En als aan het eind nog een Libertineslike pareltje als Wastelands voorbij komt heb ik er pardoes spijt van deze plaat niet eerder een volledige kans te hebben gegeven.

Een welverdiende 3,5*.

avatar van -SprayIt-
4,0
Ik vind het eeen zeeeeer goed album!

avatar van TerryA
3,5
little_lOve schreef:
Best een aardig plaatje, jammer alleen dat ik negen van de tien keer niet versta van wat die zanger zingt! Het is voor mij muziek met een hoog mee-zing gehalte, maar daar kan op deze manier niets van terecht komen ...


al zingen ze in een Schots accent, is het helemaal niet overdreven (de meeste Britten zouden hem zonder problemen kunnen verstaan) ... de oorzaak ligt helaas met de programmeurs van TV in nederland: hier heb je zeker 90+% amerikaamse films en series?

andere Britse bands zingen ook in hun eigen accenten (arctic Monkeys, Sheffield - Oasis, Manchester - The Futureheads, Sunderland) ... The View dus ook (Dundee, Scotland)

4,0
Ik vind het wel goed verstaanbaar, zeker bij Same Jeans is de tekst goed te volgen...

avatar van Irish
3,0
ik vind het nog steeds jammer dat Posh Boys hier niet opstaat, toch het beste nummer van ze (ook al stond ie op hun ep).

4,0
Ik kan er toch geen genoeg van krijgen. Altijd als ik nergens zin in heb om te luisteren, luister ik deze plaat. Hierdoor heb ik toch ontdekt dat het niet zomaar een onbezonnen plaatje is. Er staat namelijk Face for the Radio op. Een liedje dat ik al bijna een week niet meer uit mijn hoofd kan krijgen. You have a face for the radio. Daar krijg ik af en toe wel problemen mee als ik het een beetje halfvals loop te zingen. Beledigde blikken vallen mij dan ten deel Verhoogd naar 4,0*

4,0
I'll take my hats off to the busker man!

Een bekend zinnetje dat constant in mijn hoofd blijft hangen na het luisteren van dit album.
Hoe kan een mens zulke muziek maken was mijn allereerste reactie. Kaiser Chiefs ten top? Later bleek dit gelukkig niet zo te zijn. Verschillende nummers bleken voor mij een enorme lading te bezitten.
Toen Face For The Radio startte kon ik een grote glimlach niet onderdrukken. Zo'n goede verkapte uitspraak over iemands uiterlijk had ik nog niet gehoord.
Echt een plaat met humor.
Same Jeans en Skag Trendy zijn zeer energiek. Die uitschieters in Skag Trendy tillen het nummer naar een ongekend hoog niveau en maken het daardoor ook tot een van mijn favorieten.
Same Jeans is dat ook, alleen vind ik de tekst hier toch weer erg leuk.
Everybody's dressing up, I'm dressing down en dat hele stukje eromheen heerlijk om naar te luisteren.
Opvallend in alle nummers is ook dat geweldige Schotse accent en die rollende rrrrrrrrrrr in bepaalde nummers.

Als ik er zo bij stil sta, is het toch een van mijn meestgeluisterde albums en kruipt de nomering langzamerhand omhoog. Op het eerste gehoor geen groeiertje, dacht ik. Maaaaaaarrrrr, het blijkt er wel een te zijn van 3 sterren verhoogt naar 4, en misschien later nog wel 4,5!
I'll take my hats off to the busker man

AC/DC
Is bij mij juist het zelfde deze plaat laat je echt niet los. Ik heb ze al een paar maanden en dacht na tijdje zal ik er wel niet veel meer naar luisteren maar toch ik luister er bijna dagelijks naar. ondertussen hebbden ze ook al een plaats in mijn top 10 verdient.

4,0
Dit is nu echt een album van een veelbelovend bandje. Nog af en toe een beetje warrig en springerig maar ik mag het wel. Prima gitaarliedjes met soms heerlijke melodiën. Beluister eens de wisselingen in The Don en dan meteen erachter aan het volgende nummer Face For The Radio. En let in het laatste nummer eens op de goddelijke achtergrondkoortjes..........

avatar van -SprayIt-
4,0
Voor mij uiteindelijk echt de plaat van het jaar.
Elk nummer blijft hangen. De stem, de muziek.
Zeer goed!

avatar van UndahCovah
3,0
Mosterd na de maaltijd, dat is dit album in zekere zin.

Indie band #89 dat doorgebroken is. Het hele indie verhaal begon met Interpol, The Killers en Franz Ferdinand. In de loop der jaren zijn daar meerdere bands bijgekomen zoals Arctic Monkeys, Editors, Kaiser Chiefs, Arcade Fire, The Fratellis enz. enz. Allemaal jonge bandjes waar je vaak een enorm enthousiasme in hoorde. Bandjes die vaak niet vernieuwend waren maar wel iets ouds in een nieuw jasje staken. Zo is dat ook met The View.

Ik hoor Schotse plattelandsjongens die op een keer een gitaar in handen kregen en er een beetje op begonnen te spelen. Ze hoopte hetzelfde te bereiken als Franz Ferdinand, Klaxons of The Fratellis hun grote Schotse 'broers'. Het is ze uiteindelijk gelukt door in Engeland op 1 te komen in de album-chart. Met ontzettend oppervlakkige teksten ('Look at the streetlights, such a pretty sight', WTF?) zingen ze over alles wat 18 jarige knulletjes in Schotland meemaken, waar hebben we dat al eerder gehoord? Juist! Arctic Monkeys en The Fratellis. Zelfs het gitaarwerk lijkt ontzettend veel op The Fratellis.

Is dit album dan een compleet debacle? nee, dat is het niet. The View bewijst wel dat ze lekkere cheecky songs kunnen maken. Ik kan niet ontkennen dat ik ontzettend heb genoten van Skag Trendy. Lekker deuntje, absurd gezongen, grappige teksten. Een prima nummer! Ook het donkere Wasteland kon ik wel waarderen.

Al met al blijft dit mosterd na de maaltijd en kom ik niet verder dan 3*, vooral dankzij Skag Trendy

avatar van SiSsY bOY
3,5
Ik heb dit album een beetje over het hoofd gezien vorig jaar. Er staan echt wel een aantal zeer leuke nummers op. Kijk het gaat nergens over...

"I've had the same jeans on for four days now
I'm gonna go to a disco in the middle of the town
Everybody's dressing up I'm dressing down"

...maar dat hoeft ook niet altijd.

Ik begin met 3***

4,0
idd, wat is het probleem, onder deze deuntjes zet je toch geen diepzinnige teksten fijne muziek

avatar van TerryA
3,5
UndahCovah schreef:
... Indie band #89 dat doorgebroken is. Het hele indie verhaal begon met Interpol, The Killers en Franz Ferdinand. In de loop der jaren zijn daar meerdere bands bijgekomen zoals Arctic Monkeys, Editors, Kaiser Chiefs, Arcade Fire, The Fratellis enz. enz. ...


tot zo ver had ik gelezen ... "Het hele indie verhaal begon met Interpol .."

voor mij begon het met bands zoals The Smiths en New Order in de begin jaren 80

zelfs in Eindhoven in begin jaren 90 was er al een indie muziek bar!!

http://www.aapa.nl/independentmusic.html


nu snap ik waarom niemand kwam!


deze album van THE VIEW was best een redelijk debut maar ik betwijfel of ze iets verder of meer gaan doen want de indie scene van nu (2004 tot 2008 periode) is alweer voorbij ...

avatar van lauradance
4,0
lekkere plaat met als enig minpunt ; typical time. wat een irritant lied.

5,0
Zeer goede plaat. Het schotse accent past goed bij de muziek. Veel mensen schrijven dat ze het onverstaanbaar vinden, maar ik kan het toch aardig goed volgen

avatar van Chronos85
4,0
Heerlijk meezingwerk! Een van mijn favoriete nieuwe indie-bandjes met een heerlijk vaak onverstaanbaar Schots accent. The Don en Skag Trendy zijn mijns inziens de toppersHet nieuwe album Which Bitch heb ik ook weten te pindakazen en ook deze bevalt goed. 4*

avatar van otherfool
3,5
UndahCovah schreef:
Indie band #89 dat doorgebroken is. Het hele indie verhaal begon met Interpol, The Killers en Franz Ferdinand. In de loop der jaren zijn daar meerdere bands bijgekomen zoals Arctic Monkeys, Editors, Kaiser Chiefs, Arcade Fire, The Fratellis enz. enz.


Tja, dan kun je alles met een gitaar wel op één hoop gooien... The View past wel in een rijtje met Kaiser Chiefs, Fratellis en (vooruit) Franz Ferdinand, maar toch niet bij Arcade Fire, Interpol of Killers?

avatar van Chronos85
4,0
Ik vind the View aan de ene kant in het rijtje Kaiser Chiefs, Fratellis, (ik zou daarnaast eerder Rifles en Kooks zeggen), passen alleen aan de andere kant zijn ze diverser in hun geluid. Vooral de acoustische (Face for the Radio en Typical Time) en ska-achtige nummers (the Don, Skag Trendy en Wasteland) vind ik eruit springen. Het moeilijk verstaanbare Schotse slang geeft het extra cachet. Op het nieuwe album is dit overigens nog meer aanwezig mede door het gebruik van meer arrangementen en meer andere instrumenten.

avatar van MyLittlePony
3,5
Het schotse accent maakt de liedjes nog net iets leuker.. vooral The Don en Wasted Little DJ's klinken erg lekker. jammer dat ze de laatste 2 nummers niet weg hebben gelaten.

avatar van dilluhn
3,0
leuk album om af en toe is te luisteren maar niet te lang en niet te vaak.

avatar van west
3,0
otherfool schreef:
(quote)


Tja, dan kun je alles met een gitaar wel op één hoop gooien... The View past wel in een rijtje met Kaiser Chiefs, Fratellis en (vooruit) Franz Ferdinand, maar toch niet bij Arcade Fire, Interpol of Killers?


En als we nou Franz Ferdinand ook nog uit het rijtje halen en vervangen door (natuurlijk) the Kooks, dan klopt het aardig:

The View, The Kooks, Kaiser Chiefs, Fratellis.

Maar toch ook weer niet: deze debuut cd is namelijk een stuk minder dan van de andere genoemde bands. Het begint best goed met rock achtige tracks met een lekker gitaartje, maar gaandeweg komt er de klad in met meer pop/rock achtige nummertjes die niet altijd even geslaagd zijn.
Het is een lekker rock 'n roll plaatje, meer niet. En: beter aardig gejat, dan slecht verzonnen, zullen we maar zeggen. Aan de andere kant: dit soort kunstjes voor de zoveelste keer aanhoren, is niet altijd even prettig.

Zullen we trouwens Interpol, Franz Ferdinand en the Arcade Fire hier maar verder buiten laten? We're talking about another League.

avatar van Tijn79
3,5
Wat een lekker zalig debuut plaatje is dit zeg!
Rammelt aan alle kanten, maar klinkt toch lekker fris.
Ik weet niet meer welk nummer het is, maar ik herkende in 1 nummer enigszins Bob Dylan (waar ik zelf ook best verbaasd over was haha)

avatar van barrett
3,5
[quote]west schreef:
[quote]otherfool schreef:


Dat klopt, dat is idd een andere categorie.

avatar van oceanvolta
3,5
Lekker plaatje vol met rammel-rock. Voor €5,- uit de koopjeskelder van cdwow gevist.
Ik heb the View een keer live gezien (Schollenpop) en vond het wel een leuk optreden.
Nu dus voor het eerst een album van de heren beluisterd.

Ik moet zeggen dat het me toch wel blij verrast. De eerste drie nummers zetten meteen goed de toon voor de rest van de plaat. Same Jeans was een klein hitje en dat was het enige nummer dat ik al kende. Dat is ook meteen het meest poppie nummer van de plaat.
Skag Trendy doet sterk aan de Libertines denken. Het prijsnummer is the Don, een heerlijk pop liedje. Wasted Little DJ's is ook een favoriet, erg fijn zoals de zanger uithaalt met zijn stem na 1:12min. Verder een catchy nummer.
Bijna aan het einde komt nog even Wastelands voorbij met zn snerpende riff. Dat was een goede afsluiter geweest. Typical Time is behoorlijk overbodig.

Al met al een lekker rockplaatje van een band die veel plezier maakt en dat hoor je zeker terug. Niet te moeilijk doen gewoon lekker spelen. Ook een aangenaam accent heeft de zanger trouwens.

avatar van DjFrankie
4,0
Prima pop/rock plaat met aanstekelijke nummers The Don, en lekkere rammelrock Comin' Down bijvoorbeeld.
Altijd prima om te draaien.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:02 uur

geplaatst: vandaag om 20:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.