menu

Top of the Pops 1979 (2007)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: EMI

  1. Madness - The Prince
  2. The Beat - The Tears of a Clown
  3. The Special AKA - Gangsters
  4. Blondie - Sunday Girl
  5. Thin Lizzy - Waiting for an Alibi
  6. Status Quo - Whatever You Want
  7. Electric Light Orchestra - Don't Bring Me Down
  8. The Knack - My Sharona
  9. Squeeze - Cool for Cats
  10. Dr. Feelgood - Milk and Alcohol
  11. Gerry Rafferty - Night Owl
  12. Dr. Hook - When You're in Love with a Beautiful Woman
  13. Anita Ward - Ring My Bell
  14. The Dooleys - Wanted
  15. KC & The Sunshine Band - Please Don't Go
  16. Earth, Wind & Fire - After the Love Has Gone
  17. Racey - Some Girls
  18. The Flying Lizards - Money
  19. The Ruts - Babylon's Burning
  20. Generation X - King Rocker
  21. The Stranglers - Duchess
zoeken in:
avatar van heartofsoul
3,5
Dit is een cd uit de reeks Top of the Pops, een Brits televisieprogramma met de grootste hits van de week. Die reeks (zowel de uitzendingen als de cd's) liep van 1964 tot en met 2016 en de muziek is over het algemeen prima, al staan er ook een paar nummers op dit album waar ik erg weinig aan vind (Thin Lizzy, The Dooleys, Generation X ), maar de rest mag ik graag tot zeer graag horen. Tot die laatste categorie reken ik The Tears of a Clown (The Beat), het briljante Cool for Cats (Squeeze), het schitterende After the Love Has Gone (van Earth, Wind and Fire) en het verrassende Money (van The Flying Lizards).

avatar van musician
3,5
Grappig. Ik moest vanuit Engeland terug met de boot en had een nogal late tocht. Bij het wachten op de boot in Dover is nog zowaar een hoek in een winkel waar cd's worden verkocht. Met het verhaal dat ik wakker wilde blijven tijdens het rijden, kocht ik de cd box 1975-1979 van Top Of The Pops.

Je zou verwachten dat dezelfde keuzes als bovenstaand voor 1979 zouden terug komen. Maar niets is minder waar.
M, Buggles, Siouxie, Kool & The Gang, Blondie met Heart of glass, Sugar Hill Gang, Third World, Gloria Gaynor, Nolans, The Jam, Boomtown rats, Joe Jackson, tel ik even snel.

Uiteindelijk toch nog wel Squeeze en Earth, Wind & Fire!

Er is trouwens weinig mis met de overzichten, behalve dan dat het nogal verschillende soorten muziek vertegenwoordigt. Maar je tussendoor af en toe ergeren is goed voor de adrenaline bij een rit naar huis!

avatar van heartofsoul
3,5
Dat vond ik ook de charme van de jaren 60 en in iets mindere mate de jaren 70, de tamelijk grote verscheidenheid aan muziekstijlen. De cd's uit deze reeks (ik mis er geloof ik nog 2 t/m 1979) draai ik wel eens als ik me weer eens erger aan de radio waar de muziekprogrammering nogal eens te wensen overlaat. Radio 2 en Radio 5 - ik kan er nog nauwelijks naar luisteren vanwege de fantasieloze muziekkeuze. En dan zijn cd's zoals deze reeks erg fijn als substituut. Ik heb overigens plankenvol met leuke verzamel-cd's, die soms goed van pas komen als ik geen zin heb in een nieuw album.
En ook luister ik wel eens naar goede internetradiozenders. Kom ik toch nog aan mijn trekken.

avatar van musician
3,5
Ik heb ook nog dozen vol met verzamel cd's, maar draai ze relatief weinig, zeg maar nooit. Ook originele dingen, boxen met 25 jaar Atlantic soul e.a.

Toen youtube e.a. nog niet bestond, ging het namelijk vooral om collecties "om de heb" van nummers/hits van artiesten waar je niet snel een gewone cd van zou kopen.

Het levert echt niets meer op, je wordt er dood mee gegooid en niemand is er nu nog in geïnteresseerd.
Maar inderdaad is het goed beschouwd interessant om gewoon het weer eens te draaien en op je af te laten komen wat er op staat. Zonder ellendig nieuws, reclame of er doorheen pratende dj's er tussendoor. En meestal prima kwaliteit.

avatar van heartofsoul
3,5
heartofsoul schreef:
Dit is een cd uit de reeks Top of the Pops, een Brits televisieprogramma met de grootste hits van de week. Die reeks (zowel de uitzendingen als de cd's) liep van 1964 tot en met 2016.

Ik betrap mijzelf op een foutje (clerical error): de uitzendingen liepen tot en met 2006, en niet 2016.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:02 uur

geplaatst: vandaag om 21:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.