Rumpletilskinz - What Is a Rumpletilskin? (1993)

Label: RCA

1. What Is a Rumpletilskin? (1:03)
  2. Attitudes (4:12)
  3. Hudz (3:39)
  4. Mad M.F.'s (3:31)
  5. I-N-I (3:34)
  6. Sweet Therapy (3:37)
  7. Snickslitelpmur (1:06)
  8. Earthquake (3:48)
  9. Mushroom Talk (4:01)
  10. Is It Alright? (3:00)
  11. Theramixx (3:17)
  12. Dacumin (0:25)
  13. Hi Volume (3:32)
Pauper
Ik had het niet verwacht maar dit is echt een leuke Old School plaat die wel in het rijtje van Leaders of the New School, A Tribe Called Quest en dergelijke past, een verlengstuk van... wel een stijl die enerzijds vergelijkbaar is maar anderzijds weer heel orgineel. Leuk, 4*

avatar van Sjoerd_
Dope album met rauwe beats. Ik vind ze nou niet echt bij ATCQ passen zoals Pauper zei.

Harco
Ik ook niet; dit is veel meer hardcore.

avatar van Overgewicht
Vandaag deze plaat ondekt hij is nog niet rond geweest, maar tot nu toe klinkt het goed. Vooral de beats vind ik super noice!
Ze passen idd niet in het rijtje van ATCQ, moet eerder aan iets van Onyx ofzo denken.

Nog geen cijfer omdat ik het eerst nog een paar keer wil luisteren, maar de beats gaan het cijfer zowiezo optillen!

avatar van Sjaakspeare
Die beat op Attitudes... geweldig. Goede raps ook. Is de rest van dit album van soortgelijk niveau?

avatar van Sjaakspeare
Die beat van Sweet Therapy heeft trouwens dezelfde sample als het J Dilla-eerbetoon op The Roots' Game Theory. Daar is hij echter wel beter toegepast vind ik. Maar ja, Sweet Therapy is ook niet bepaald het beste nummer op dit album. Misschien wel het slechtste.

Ik vind het overigens vreselijk jammer dat hier van die extreem verjaarde, vreselijk zoetsappige R 'n B-zanglijntjes op voorkomen. Het past ook helemaal niet bij de rest, dat erg rauw en alternatief is. Die gezamenlijke schreeuwrefreintjes passen daar gelukkig wel bij.

avatar van Sjaakspeare
Ik heb erg gemengde gevoelens bij dit album. Sommige nummers klinken zo mieterig dat R. Kelly jaloers zou worden, andere nummers zijn zo rauw als een dode bizon.

Ik houd het op een 3,5.

Sjaakspeare schreef:

Ik houd het op een 3,5.

Mag je mij die mieterige nummers eens aanwijzen want ik luister dit album al een tijd en ik ben hem extra nog eens gaan checken naar het lezen van je comment maar ik kan geen een mieterig nummer hier op vinden. Sweat therapy is het enigste nummer wat een wat rustigere beat heeft en het nummer is gericht naar sex en vrouwen maar om dit nummer als mieterig te beschrijven.