Seasick Steve - Dog House Music (2006)

Blues
Label: Bronzerat

1. Yellow Dog (1:00)
  2. Things Go Up (3:34)
  3. Cut My Wings (3:23)
  4. Fallen Off a Rock (4:31)
  5. Dog House Boogie (3:31)
  6. Save Me (2:16)
  7. Hobo Low (3:49)
  8. Shirly Lou (3:39)
  9. My Donny (4:02)
  10. The Dead Song (3:33)
  11. Last Po'man (4:08)
  12. Salem Blues (3:14)
  13. I'm Gone (2:10)
  14. Dog Blues [Hidden Track] (11:04)
avatar van Cabeza Borradora
Naar aanleiding van de zeer lovende recensies in de vlaamse pers over Steve's optreden op Rock Werchter op zoek gegaan naar de man zijn albums. Deze was mijn eerste, en is mij zo goed bevallen dat ik ook zijn debuut (met de zweedse studio muzikanten The Level Devils) en zijn laatste (met die lange, maar geweldige titel) uit 2008 heb binnengehaald. Vergeleken met die twee albums klinkt deze stiller, rustiger, meer akoestisch, meer als pure oer-blues. Persoonlijk hou ik toch meer van de twee andere albums, die wat steviger, meer rock getint zijn.
Pluspunt op dit album: Geen gesproken stukken zoals op de andere albums. Live misschien wel leuk, maar op een album is dit na de eerste luisterbeurt al een "skip" moment.