Pallbearer - Heartless (2017)

Label: Profound Lore

1. I Saw the End (6:21)
  2. Thorns (5:24)
  3. Lie of Survival (8:25)
  4. Dancing in Madness (11:47)
  5. Cruel Road (7:13)
  6. Heartless (8:09)
  7. A Plea for Understanding (12:40)
avatar van Mindscapes
Eerste single Thorns werd gisteren op hun bandcamp losgelaten. Not bad at all! Zeker de laatste 2 minuten na het zachtere stuk

avatar van crosskip
Pallbearer - Thorns

Klinkt wel weer goed inderdaad, en gezien de kwaliteit van de eerste albums kan ik hier alleen maar reikhalzend naar uitkijken!

avatar van Don Cappuccino
Thorns is een prachttrack! De vooruitgang van het debuut naar Foundations of Burden was enorm, dus ik ben zeer benieuwd naar deze plaat...

Nog een prachttrack: I Saw the End

avatar van MartinoBasso
De plaat is geleaked!

avatar van ElroHirtje
Lastig, pallbearer klinkt wat lichter, minder doom en meer prog. Vind ik jammer, maar wellicht moet ik er wat ingroeien. Nummers lijken erg goed geschreven, met veel aandacht. Zang is boven verwachting goed. Al ben ik geen groot fan van zijn cleane uithalen.
Klassieke hardrock, Floyd en Santana, doom, maar wel echt pallbearer.
Productie is tevens clean en helder. Het zet de lead en slaggitaar mooi op 't podium, met daarachter een goed klappend drumstel.

Weet al met al nog niet wat ik er echt van vind. Of het geheel me gaat meenemen. Als dat gebeurd, wordt het een aardig reisje. De verrassingen binnen de nummers zijn groots, dat hoor je zo.

avatar van Don Cappuccino
A Plea for Understanding is een Song van het jaar-kandidaat. Alsof je Warning met Red House Painters laat samenwerken, mijn god, wat mooi! Jammer dat de rest dat niveau niet haalt.

avatar van jorro
Meest toegankelijke album van Pallbeare tot nu toer. Dit album scoort bij mij hoger dan de voorgaande twee. Die albums zijn een stuk zwaarder (veel meer doom). Daardoor klinkt dit album vooral ook veel gevarieerder.