The Doomsday Kingdom - The Doomsday Kingdom (2017)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Silent Kingdom (5:11)
  2. Never Machine (6:35)
  3. A Spoonful of Darkness (5:50)
  4. See You Tomorrow (4:36)
  5. The Sceptre (7:19)
  6. Hand of Hell (5:58)
  7. The Silence (7:26)
  8. The God Particle (9:17)
avatar van Kronos
Een fijn potje Zweedse heavy metal. Samen met enkele jongens van Candlemass is zanger Niklas Stålvind van Wolf te horen.

avatar van namsaap
Kronos schreef:

Alleen Leiff Edling speelt bij Candlemass. Jidell speelt wel met Leiff in Avatarium. De drummer komt van Royal Hunt. Maar aangezien Edling alle nummers heeft geschreven is de Candlemass-sound nooit ver weg. Het tempo ligt alleen marginaal hoger en het klinkt net wat lichter. Neemt niet weg dat dit een prima album is geworden.

avatar van Alicia
Ik moet nog even nadenken wat ik over dit album ga schrijven. Hoe dan ook... mijn verhaal gaat hoogstwaarschijnlijk zeer positief uitvallen. Ik heb er wellicht nog niet echt veel kijk op, ben net dit genre binnen gewandeld, maar de muziek lijkt mij een mix van doom en heavy metal. De afsluiter vind ik echt schitterend, maar de overige songs - goede zanger en fijne gitaarsolo's - mogen er ook zijn. Voorlopig 4 grote sterren!

avatar van gigage
Edling heeft de smaak te pakken met zijn retro hard rock in een modern jasje. Bij Avatarium schreef hij in hetzelfde jaar er al een album mee vol (Hurricanes & Halo's) en hier meer van hetzelfde. Zelfs de gitaarsound is identiek want Jidell. Het verschil zit m dan in de zanger (hier) en zangeres (daar). Misschien dat deze Doomsday Kingdom iets steviger van leer trekt maar ze fietsen hetzelfde straatje in.
Bij never machine kwam de stormbringer riff (deep purple) in me op. Maar ja, je moet je inspiratie ergens vandaan halen.
Ook hier kunnen Rainbow, late Sabbath en Purple fans best eens een kijkje komen nemen.

avatar van jailhouserocker1
Lijkt idd veel op Avatarium, ik hou echter meer van deze zanger dan de zangeres van Avatarium, vandaar dat deze score ook hoger uitvalt.