Ed Sheeran - ÷ (2017)

Alternatieve titel: Divide

Label: Atlantic

1. Eraser (3:47)
  2. Castle on the Hill (4:21)
  3. Dive (3:58)
  4. Shape of You (3:53)
  5. Perfect (4:23)
  6. Galway Girl (2:50)
  7. Happier (3:27)
  8. New Man (3:09)
  9. Hearts Don't Break Around Here (4:08)
  10. What Do I Know? (3:57)
  11. How Would You Feel (Paean) (4:40)
  12. Supermarket Flowers (3:41)
  13. Barcelona * (3:11)
  14. Bibia Be Ye Ye * (2:56)
  15. Nancy Mulligan * (2:59)
  16. Save Myself * (4:07)
  17. Shape of You [Live at Taratata] * (4:53)
  18. Castle on the Hill [Live at Taratata] * (5:03)
  19. Supermarket Flowers [Live at Taratata] * (3:01)
Deranged
Mensen die bijvoorbeeld gaan zeggen Perfect dat is 'ons' liedje.

Gun je ze niet.

Je wilt toch iets meer voor je medemens.

Vroeger waren beter bezielde dingen een stuk normaler.

Spandau Ballet of iets.

Gelukkig heeft ie altijd nog wel zijn grootste fan zuurpruim Eminem die zegt geen dikke tracklist is compleet zonder hem.

avatar van Bartman
Best een redelijk plaatje, maar het doet me allemaal niets. Het is te clean of netjes of zo. Aan de andere kant vind ik genoeg albums leuk die ook netjes zijn. Misschien is deze gewoon niet goed genoeg. Voor de zomerse vibe die ik er bij voel krijgt ie nog 2,5 ster.

Deranged
Niet veel of eigenlijk niemand heeft nog zijn lof hier durven uiten na wat ik eerder hier neerpende.

Is een goed ding.

Samen de handen ineen en over onze oren derailen we heel zijn carrière en stoppen we deze egoïstische geluidsterreur voor eens en voor altijd.

Daarnaast:

Persoonlijk gek van vrouwelijk schoon zeg maar gerust vrouwelijk bloot zo slijt ik mijn dagen op deze aarde maar nooit puur gegaan voor iemand haar lichaam zoiets zie ik dan altijd pas later.

Nadat mijn innerlijke vlam reeds was aangezwengeld wegens andere zaken.

Vandaar dat ik mij totaal niet kan identificeren met zijn, mijns inziens bijzonder onsmakelijke, hit song.

En vind ik het in dit geval ook nog eens uitermate misplaatst zoals ik eerder al aangaf.

En wie weet.

Straks gaat ie nog zeggen van ‘kusjes op mijn ding ding dong’.

Moet echt niet veel gekker meer gaan worden met deze gap.

avatar van MIAB
Zou iemand een "witregel" fetisj hebben?

Dan dit album. Wat mij betreft is Supermarket Flowers samen met Perfect de absolute topper. Dit is een zéér sterk album en ben bang dat Ed deze niet meer gaat overtreffen.

Eraser (3:47) --- 3,5
What Do I Know? (3:57) --- 4,0
How Would You Feel (Paean) (4:40) --- 4,0
Supermarket Flowers (3:41) --- 5,0

Deranged
Zowel Thinking Out Loud als Perfect behoren tot de meest kwijlerige en onoprechte liefdesliederen ooit op plaat gezet.

En dat is toch een prestatie toch twee legendarische tracks in dat opzicht.

Je hoort er gewoon heel duidelijk aan af dat het geforceerde fabricaten zijn.

Er is geen sprake van een natuurlijke flow met schrijven met iets of iemand in gedachten waar je werkelijk deze gevoelens bij ervaart.

Hij is gaan zitten en heeft toen van tevoren bedacht ik ga nu even zoiets eruit persen er klinkt niets spontaan of oprecht aan.

Dit is wellicht iemand die niet eens werkelijk capabel is tot het koesteren van dergelijke gevoelens dat kan.

Misschien is er iets mis met zijn persoonlijkheid in dat opzicht en voert hij van dag tot dag met name naar zijn naasten een showtje op die mensen heb je te over.

Moeilijk te zeggen wat er werkelijk in iemand omgaat maar je moet mijns inziens erg naïef zijn om zo klakkeloos te trappen in die lievige onnozelaar met het aardappel gelaat façade van hem.

Iets uitspreken of zingen is één ding het werkelijk zo beleven toch nog iets heel anders.

Het woordje bezieling.

Ben ik erg gevoelig voor.