Primal Scream - Evil Heat (2002)

Label: Sony

1. Deep Hit of Morning Sun (3:44)
  2. Miss Lucifer (2:28)
  3. Autobahn 66 (6:15)
  4. Detroit (3:03)
  5. Rise (4:21)
  6. The Lord Is My Shotgun (3:56)
  7. City (3:22)
  8. Some Velvet Morning (3:40)
  9. Skull X (3:52)
  10. A Scanner Darkly (4:30)
  11. Space Blues #2 (2:28)
avatar van Flipman
Eerste album dat ik ooit kocht van deze band. Vorige zomer, en ik draaide het heel vaak toen ik in Schotland op vakantie was, vandaar dat aan deze muziek heel wat mooie herinneringen vastkleven !

Een heel gaaf album, ik weet niet goed welk van de drie albums die ik bezit het beste vind en dus in mijn top-10 moet. Naast "Evil Heat" heb ik "XTRMNTR" (met het geweldige "Shoot Speed/Kill Light") en "Vanishing Point" (WOW!!!).

Dit album is met "Miss Lucifer, "Detroit" en "Rise" ontzettend opzwepend! Het valt me ook op dat het laatste (en steeds elfde) nummer van de albums van deze band heel dicht op de grens van geniaal liggen!

tondeman
Wel minder dat ze Rise veranderd hebben... Eerst heette het ''bomb the pentagon'' en had het andere lyrics.
Niettemin een lekkere, stampende plaat, met name de eerste 5 nummers vind ik erg sterk. Maar ik zie dat mijn tracklist anders is...

avatar van RogerV
Staan een paar aardige nummers op al zijn sommigen wel erg schreeuwerig.

avatar van Helicon
Best lekkere plaat. Moet zeggen 'k vind de eerste drie nummers ook gelijk de besten.

avatar van Flipman
Ik heb het album nu op vinyl. Vreemd dat ze er twee schijven voor nodig hebben, past gemakkelijk op ééntje, lijkt me. of is de geluidskwaliteit beter als ze het over twee platen verspreiden? Zoveel verstand heb ik er nou ook weer niet van.

Ook de track volgorde is anders, bij de weg.

avatar van frolunda
De laatste tijd weer met veel plezier en bewondering naar geluisterd.Ik kwam bij eerdere berichten het woord eclectisch verscheidene keren tegen en dat kan en wil ik wel onderstrepen.Alleen de Roland s. Howard/Lydia Lunch cover Some velvet morning vind ik wat minder geslaagd.

zalwelnikszijn!
Some Velvet Morning is van Lee Hazlewood

avatar van frolunda
Ik dacht al dacht al dat het niet oorspronkelijk niet van Lunch/Howard was maar ik ken alleen die versie,zal die van Hazlewood ook eens gaan opzoeken.

zalwelnikszijn! schreef:
Some Velvet Morning is van Lee Hazlewood
..........en die is inderdaad nog mooier.

avatar van henkiev
Geweldige plaat!