Talib Kweli & Madlib - Liberation (2007)

Label: Blacksmith

1. The Show (2:21)
  2. Funny Money (3:04)
  3. Time Is Right (2:17)
  4. Engine Running (3:39)

met Consequence

5. Over the Counter (4:06)
  6. The Function (4:10)

met Chace Infinite en Strong Arm Steady

7. Happy Home (5:50)

met Candice Anderson

8. Soul Music (2:29)

met Res

9. What Can I Do? (2:18)
Gekkenhuis
Daar is die dan . Leuk gratis album met wat goede Madlib beats en Talib doet ook aardig mee. Ik zal wel wat meer van deze combo willen horen. 3.5*

Pauper
Heel aardig album, jammer dat niet alle producties nieuw zijn en voornamelijk de gast optredens zwak zijn. Daarnaast is hij ook niet echt blijven hangen. Wat ik natuurlijk niet mag vergeten is dat het gratis is, hehe! 3*

Kan je nu al zeggen ze nu al de lat heel hoog hebben gezet met een gratis mixtapeje online!

Kijken wie dit overtreft dit jaar! Ben benieuwd.

avatar van Osiris Apis
Ik vind dit geen mixtape.

Relax
Dit is trouwens een EP.

avatar van MJ_DA_MAN
Toch wel een zeer aardig tussendoortje. 3,5*.

Improvision
Die beat van The Show .

Engine Running en die track met Strong Arm Steady zijn dan weer heel wat minder.

avatar van J.M.
heeft iemand een link waar je deze kan downloaden

eazyfan
Bedankt . Morgen eens luisteren. Is dit trouwens de eerste hiphop-release van 2007?

eazyfan
3* Geworden, goede Cd, miss 3,5*.

heb deze nog niet heel goed beluisterd elk nummer maar 30 sec. ofzo..
niks echt goeds, gewoon normale nummers die je wegluistert, komt in de buurt van 3.

[quote]yasper schreef:
Dat weet je na 30 seconden per nummer? Knap..

ja, soms hoor ik vanaf het begin van een nummer of het een goed of slecht nummer gaat worden.

avatar van thomzi50
Soms inderdaad, maar dat kan je eigenlijk pas echt weten als je het helemaal hebt gehoord -dus achteraf beoordelen of je het kon weten. Lijkt me

avatar van thomzi50
Prima album, maar Kweli kan me toch echt minder boeien dan op zijn eerste platen

avatar van J.M.

nog bedankt

Pauper
cool_man_1992 schreef:

Ook wel eens van het fenomeen gehoord dat platen een naar een climax toe werken? Of dat de er cuts en dergelijke worden toegebracht, afwisseling in de bass, drumlijn, melodie... en dan heb ik het nog niet over de tekst die je mist.

avatar van waxs
Binnenkort komt ie dan eindelijk op CD uit, schijnt maar 10,- te kosten, dus dat wel de moeite waard.

Gekkenhuis
Op bol is hij 17 euro. Afzetterij!

avatar van luc011190
Ik vind Over The Counter wel een heel sterk nummer.

avatar van FunkyMonk
Leuk album! Erg kort, maar zeer zeker de moeite om deze eens te checken. Gaat erg goed van start; de eerste 3 tracks zijn flawless. Engine runnin heeft een subtiele productie, maar het refrein zal mischien een beetje gaan vervelen; geen bijblijvertje. Over the Counter en The Function zijn de wat drukkere tracks, en klinken wel leuk. Vooral Happy Home vind ik dan weer genieten, Soul Music stoort niet, en de afsluiter (what can I do) is heerlijk! 3,75*

Gekkenhuis schreef:
Op bol is hij 17 euro. Afzetterij!

Ik heb hem voor een 10'tje

Social_Mask
Soul Music is echt een prachtig nr. De rest moet ik nog beluisteren.
Mooie hoes trouwens.

Social_Mask
Soul Music . Zo een prachtig nr. Zo mooi gezongen. Weet iemand misschien wie dat is???

avatar van FunkyMonk
Ze heet Res, en is van Philly

FunkyMonk schreef:
Ze heet Res, en is van Philly

Dat had iemand al gezegd aantal dagen geleden, maar toch bedankt .

En kom nog steeds niet verder dan dat nr . Telkens als ik Soul Music opzet, blijf ik ermaar naar luisteren, soms wel een uur lang .

Social_Mask
Gisteren volledig beluisterd en het klinkt best goed. Lekkere producties. Voor nu 3,5*. Kijk uit naar andere projecten van hun.

En wanneer gaat Talib nou weer werken met Hi-tek? Wordt eens tijd.

Social_Mask schreef:
En wanneer gaat Talib nou weer werken met Hi-tek? Wordt eens tijd.

Hi-Tek heeft het te druk met populair zijn.

Dr.Greenthump
Zijn producties zijn er niet minder om ...

Dr.Greenthump schreef:
Zijn producties zijn er niet minder om ...

Ik vond z'n laatste solo project weinig vernieuwend, overigens vind ik al zijn gastproducties ook niet echt om naar huis te schrijven. Ik noem een "Get In My Car" - 50 Cent, "Doctor, Doctor" - Bizarre, "Testify" - Styles P. Beetje telleurstelling aan et worden.