Bongeziwe Mabandla - Umlilo (2012)

Zuid-Afrika
Pop / Wereld
Label: SME

1. Hamba Nami, Pt. 1 (2:04)
  2. Wandenzanina (3:43)

met Zuluboy

7. Alright (3:48)
  8. Ndibonisiwe (5:00)

met Nosisi

9. Freedom for Everyone (3:01)
  10. Gunuza (4:35)
  11. Hamba Nami, Pt. 2 (2:04)
  12. Ntembisweni (9:01)
Prachtige combinatie van folk, electronic en wat meer traditionele invloeden uit de regio waar Bongeziwe Mabandla (Zuid-Afrika) vandaan komt.

Akoestische gitaar, af en toe strijkers. Lome ritmes met een fijne twist. Wow, wat is dit fijn zeg. Er schijnt nieuw werk aan te komen en daar kijk ik wel naar uit.

Een tip van zanger Nakhane Touré. Geweldig, mag ie vaker doen. we hebben eenzelfde muzieksmaak en dat blijkt hier ook wel uit. Wel een pad die ik zelf nooit bewandeld zou hebben, maar ik had dit niet willen missen.

En toeval bestaat niet: hij staat deze week op de homepage van Musicmeter door zijn bijdrage aan het nummer Nguwe van Clap! Clap! Echt puur toeval.

Geschikt voor mensen die het album van Geoffrey Gurrumul Yunupingu houden. Het doet me er een beetje aan denken, alleen is de orkestratie iets rijker op dit album.