The Hollies - 20 Golden Greats (1978)

Label: EMI

1. The Air That I Breathe (4:12)
  2. Carrie Anne (2:56)
  3. Bus Stop (2:56)
  4. Listen to Me (2:39)
  5. Look Through Any Window (2:18)
  6. I Can't Let Go (2:27)
  7. Long Cool Woman in a Black Dress (3:18)
  8. Here I Go Again (2:21)
  9. I Can't Tell the Bottom from the Top (3:51)
  10. I'm Alive (2:26)
  11. Yes I Will (3:32)
  12. Stay (2:13)
  13. Sorry Suzanne (3:00)
  14. Gasoline Alley Bred (3:55)
  15. We're Through (2:16)
  16. Jennifer Eccles (2:56)
  17. Stop Stop Stop (2:51)
  18. On a Carousel (3:14)
  19. Just One Look (2:29)
  20. He Ain't Heavy, He's My Brother (4:20)
avatar van Tonio
Zo op zijn tijd mag ik graag eens duiken in de sixties. Bij de Beatles, Rolling Stones, Kinks, Creedence en anderen kies ik dan altijd voor de reguliere albums.

Maar bij sommige anderen luister ik graag naar een goede verzamelaar. Dat doe ik bijvoorbeeld bij Herman's Hermits, Bee Gees, Lovin' Spoonful, Trini Lopez, om maar wat te noemen. En dus ook The Hollies.

Ik krijg bij die verzamelaars altijd goede zin. Hoewel er af en toe ook skipnummers tussen zitten. Bij The Hollies zijn dat alle hits van ná 1968, meer specifiek dus van ná het vertrek van Graham Nash. Nummers zoals The Air That I Breathe, Long Cool Woman in a Black Dress en He Ain't Heavy, He's My Brother kan ik wel af en toe 'hebben' als ze op de radio langskomen. Maar die songs kunnen mijn inziens niet tippen aan de hits met Graham Nash. En dat heeft vooral te maken met diens stem. Ongeëvenaard in meerstemmige zang, zoals hier bij The Hollies, en bij CSN en CSNY. En naar mijn mening de beste tweede stem in de popmuziek. Dat is op heel veel albums te horen, maar hij is echt op de top van zijn kunnen op Dave Mason - It's Like You Never Left (1973).

Overigens heb ik datzelfde bij The Bee Gees. Daar skip ik graag alle hits van Saturday Night Fever en alles daarna. Maar dat terzijde ...

avatar van nlkink
Prachtige hoes met schoorstenen en koeltorens.

avatar van caravelle
Zal het iets met The air that I breathe te maken hebben?

avatar van LucM
Tonio schreef:

Ik vind dat het vertrek van Graham Nash goed werd opgevangen en hun jaren '70-hits nauwelijks onder doen voor hun jaren '60-hits.
Het enige skipnummer hierop vind ik het niemendalletje Jennifer Eccles (waar Graham Nash niet tevreden over was).
Overigens zijn er betere en volledigere Hollies-compilaties.