Eagle-Eye Cherry - Desireless (1997)

Zweden
Label: Superstudio BlÄ

1. Save Tonight (3:59)
  2. Indecision (5:16)
  3. Comatose (In the Arms of Slumber) (4:37)
  4. Worried Eyes (4:31)
  5. Rainbow Wings (4:04)
  6. Falling in Love Again * (3:30)
  7. Conversation (4:44)
  8. When Mermaids Cry (4:22)
  9. Shooting Up in Vain (5:36)
  10. Permanent Tears (4:43)
  11. Death Defied by Will (4:23)
  12. Desireless (6:14)
Ooit nog een aanstekelijk optreden van de man gezien in de basement van Nighttown.
Helaas bleef het succes toch wel beperkt door die ene hit. Op zich wel te begrijpen: het is van alles een beetje wat, maar niet wereldschokkend. Ook de opvolgende albums deden niet veel meer.
Deed zijn zus Neneh het toch duidelijk heel wat beter (maar die viel toch ook even iets meer op, was minder flets).

avatar van Dielie
Toen "Save Tonight" voor de eerste maal mijn gehoorgang doorliep, was ik meteen verkocht, maar toch nooit de moeite gedaan om dit album aan te schaffen/huren.

Die song blijf ik dus wel supergoed vinden.

Baltasound
Save Tonight, voor mij het aller **** en ***** en 3 dubbel **** liedje ooit. Ik sprong bijna uit het raam hier op de 4e toen ik pas wer hoorde. Godzijdank een eendagsvlieg!

avatar van douwens
Baltasound schreef:

Pfff als je dat al zo een ontzettend *** nummer vindt, vraag ik me af wat dan nog wel goede muziek is in jouw optiek. Vrijwel niks denk ik zo. Wat mij betreft is er nou ook weer niet zoveel mis met dit nummer. Prima nummertje om bijvoorbeeld auto te rijden vind ik. Rest van de plaat ken ik overigens ook niet hoor.

Baltasound schreef:
Godzijdank een eendagsvlieg!

Hij zingt dan ook niet voor niks; "tommorow l'Il be gone"

avatar van N811
Save tonight os wel een erg mooi nummer!

avatar van Droombolus
Heerlijk rielekste singer/songwriter CD met muzikanten die hoorbaar lol hebben in de muziek die ze maken. Eagle-Eye laat zich niet gek maken door platenindustrie en doet gewoon zijn ding en dat doet ie hier heel overtuigend. Alleen het titelnummer, opgedragen aan pa Cherry, valt uit de toon en maakt dat opvolger Living In The Present Future als album beter uit de verf komt.

avatar van Snakeskin
Dit niveau heeft hij niet meer gehaald. Goede cd is dit.

avatar van Droombolus
Misschien toch maar even je score aanpassen ?

Diana King vond hij ook heel leuk en die krijgt ook maar 3*...

Vond Save Tonight destijds wel een aardig nummer (mede door de clip), maar op de een of andere manier is het (in tegenstelling tot tientallen vergelijkbare plaatjes uit die tijd) nooit meer van de playlists van zenders als 3FM, Sky Radio, etc. verdwenen, waardoor het nu een ietwat overdreven klassiekerstatus heeft gekregen...

avatar van Booyo
Begint aardig met de eerste 5 nummers, maar bij Falling in Love Again (begint bijna hetzelfde als Save Tonight) wordt duidelijk dat meneer niet heel veel inspiratie meer heeft. Het wordt allemaal nogal vlak, en daardoor saai. Toch wordt je wel beloond als je het afluistert, afsluiter is het beste nummer van de cd.

avatar van Sleepy House
Best wel een aardige plaat, maar niet echt wereldschokkend. In een nostalgische bui zou ik hem wel eens afspelen, want 'Save Tonight' blijft zuiver jeugdsentiment voor mij.

avatar van Twinpeaks
Aardig , maar niet meer dan dat . Ook ooit aangeschaft om Save Tonight en dat blijft wel een prettige oorwurm. Het slotnummer vind ik ook prima , wat er tussen in zit is niet barslecht maar doet mij nou ook niet opveren. 2 en halve ster.