Joey Bada$$ - All-AmeriKKKan Bada$$ (2017)

Label: Pro Era

1. Good Morning AmeriKKKa (1:38)
  2. For My People (3:52)
  3. Temptation (4:04)
  4. Land of the Free (4:43)
  5. Devastated (3:27)
  6. Y U Don't Love Me? (3:19)
  7. Rockabye Baby (3:43)

10. Babylon (5:36)

met Chronixx

11. Legendary (4:38)

met J. Cole

12. AmeriKKKan Idol (6:11)
avatar van Holla
Wat een tracklist. J. Cole en ScHoolboy Q zijn vaak goed! En de vorige samenwerking met Chronixx beviel me. Daarnaast zijn de 2 singles die uit zijn ook fantastisch. Hoge verwachtingen!

avatar van Appels123
Een nieuw album van Joey. Moet wel zeggen dat de hype rond deze jongen toch wel erg snel gedoofd is. Vond zijn vorige album prima maar die had voor mij een heel erg beperkte houdbaarheidsdatum. Ben benieuwd wat er nu gaat komen. Gastenlijst ziet er prima uit maar ook weer niet heel bijzonder. Ik zou het toffer vinden als Joey zich zou proberen te meten met gasten als Earl of Mick.

avatar van Dead_Presidents
De twee singles zijn geweldig!

Dikkop
Hopelijk is het album meer zoals Land of the Free dan als Devastated.
Ik had eigenlijk gehoopt dat die laatste hier niet op kwam.

Dikkop schreef:
Hopelijk is het album meer zoals Land of the Free dan als Devastated.
Ik had eigenlijk gehoopt dat die laatste hier niet op kwam.

Waarom hoopte je dat Devastated hier niet op kwam?

avatar van Dead_Presidents
Mooie album cover trouwens.

Dikkop
Dead_Presidents schreef:

Waarom hoopte je dat Devastated hier niet op kwam?

Persoonlijk vind ik het wat een standaard radio hip-hop nummer met een nietszeggende tekst.
We hadden al genoeg nummers van rappers die vertellen over hun verleden waarin ze niet bekend waren en vertellen over hoe ze nu wel succesvol zijn. Als iemand als (ik zeg nu maar iemand) Future hier over rapt maakt het me niet uit want 1) hij mompelt en ik begrijp hem niet en 2) naar Future luister je niet voor zijn teksten. Zolang het maar bangers zijn. Joey is iemand die wel een tekst met inhoud kan schrijven. Zie Land of the free. En ik heb het gevoel dat dit meer de echte Joey is dan die op Devastated. Op die laatste horen we meer een Joey die meerijdt op de populaire sound van dit moment om een radiohit te maken. Hier slaagt hij wel in. Maar ik hoor liever een sterk album dan een flauwe radiohit.

avatar van Raul
Kijk erg uit naar de nieuwe Joey, vond B4.DA.$$ (ondanks de kinderachtige titel) een fantastisch album.
Cover doet me een beetje denken aan album van dead prez.

avatar van Holla
Joey fopt ons maar weer eens, de album cover is een omhulsel van de echte cover

avatar van Dead_Presidents
Ik vind de "echte" album cover toch wel wat beter.

Instagram
Instagram

avatar van Silky & Smooth
Ik vind deze veel cool dan de 'echte' cover.

avatar van JVT
JVT
Rockabye baby is geweldig!!

avatar van Illa
Land of the free & Rockabye Baby zijn heel tof, verwacht veel van het album nu!

avatar van Jessensei
Gisteren gelekt, en hoewel dat doorgaans jammer is voor de artiest, is het in dit geval misschien nog een zegen. Tegen de hype van een nieuw Kendrick-album kon hij toch niet op. Misschien neemt hij met die leak wel een soort van aanloopje...

'Land of the Free' is nog steeds mijn favoriete nummer van het jaar tot nu toe. Die funky gitaarlikjes doen me zo hard aan biggie denken.

avatar van Holla
Toch ietwat teleurgesteld. Het album begint aardig en hij laat of For My People en Temptations zien dat hij ietwat uit zijn comfortzone komt, wat ik tof vind. Vanaf Ring The Alarm trekt het echter niet echt meer mijn aandacht. Ik merk ergens dat J. Cole voorbij komt, maar ook die kan niet helemaal mijn aandacht trekken. Eigenlijk gebeurt het pas weer bij de allerlaatste verse van Joey op AmeriKKKan Idol, die ik gruwelijk vind. Eigenlijk is er niks mis met de nummers vanaf Ring The Alarm, maar datgene wat ik goed vond aan B4.DA.$$ (vooral de harde nummers) komt hier dan gewoon weer minder uit de voeten. Dat nummer met Q niet trouwens, dat is echt keihard.

Jessensei schreef:

Het hele nummer deed mij juist aan Biggie denken. Ook de manier waarop Joey rapt.

JVT schreef:
Rockabye baby is geweldig!!

Het eerste album vond ik aanvankelijk wat te veel kabbelen maar greep me bij momenten nog wel eens bij de keel. Hier gebeurt dat enkel bij Rockabye baby, al de rest is wat gezapig maar Joey maakt wel het type muziek dat je met de tijd beter gaat liggen.

avatar van thgryda
Na een paar extra luisterbeurten ligt het me al een pak beter. Het grimmige is er wat af, hetgeen een beetje jammer is maar dat relaxte, dat hij ervoor ook al had, gaat na een tijd ook meer boeien. Het luister allemaal heel lekker weg, het enige nadeel is dat het wat gaat kabbelen naarmate het album vordert maar met 12 tracks en een kleine 50 minuten is het album net kort genoeg om niet te gaan vervelen. Prima album...

avatar van Silky & Smooth
Dit is veel meer een geheel dan B4.DA.$$. Warme, bijna mellow producties en dito raps. De scherpe raps zorgen ervoor dat de muziek interessant blijft en niet wegzakt in de relaxte sfeer. Het geforceerde 90s-gevoel is er inmiddels ook af. Hij doet lekker zijn eigen ding hier!

Prachtig album. Top producties, krachtige teksten en flows en goeie features. Ik vind het debuut album ook al heel goed, maar zoals Silky & Smooth ook aangeeft: de opvolger is meer samenhangend. Ondanks een aantal nummers die wat van Jozif zijn 'echte' stijl klinkt ALL-AMERIKKKAN BADA$$ veel beter als geheel album dan B4.DA.$$ deed.

avatar van thgryda
Ik snap die uitleg ergens wel... Het klinkt wat moderner en wat coherenter maar ik mis toch wel die absolute bangers. Hier staan gewoon heel veel goeie nummers op en hier en daar een heel goed nummer. Maar een nummer als paper trails vind ik hier niet op terug.

Dat laatste stukje dat zogezegd blijft hangen, vind ik erg vervelend

avatar van Illa
Geweldig album! Compacter en meer samenhang dan zijn voorganger. Vind de grotendeels relaxte vibe van dit album heel fijn. Gastartiesten zijn top, Ring the Alarm, Rockabye Baby & Legendary absolute hoogtepunten

avatar van He$$el_01
Sterk album. Na één luisterbeurt klinkt het inderdaad als geheel wat beter dan B4.DA.$$, hoewel dat misschien wat meer/hogere uitschieters op te vinden waren.

Toch wel duidelijk een van de meest interessante rappers/artiesten van dit moment Joey. Hele sterke rijmschema's en op dit album bij vlagen erg sterke teksten, hoewel ik het nog even wat beter moet beluisteren om daar meer over te kunnen zeggen.

Moet dan wel weer zeggen dat een van de nummers met wat minder politieke lading momenteel wel duidelijk mijn favoriet is, namelijk Ring the Alarm.

Mogen ze wel vaker doen, van die Beast Coast posse cuts.

avatar van Appels123
Prima album maar staan wat mij betreft erg weinig uitschieters op. Het mag van mij de volgende keer wel iets minder volgens het boekje.

avatar van Kos
Kos
Jezus, Joey weet me hier wel te tergen zeg.
De eerste tracks zijn echt ronduit commercieel kutgeneuzel.

Eerlijk gezegd wordt het vanaf track 7 pas goed. Maar dan ook wel weer echt heel lekker.

avatar van malariamug
Dead_Presidents schreef:
Mooie album cover trouwens.

Wel jammer van die blur. Preutse Amerikanen op spotify alleen een gecensureerde versie te vinden.
Wel topmalbum

Ring the alarm wat een nummer beetje in de wutang style maar de beat had ook zomaar van havoc kunnen zijn, rockabye baby ook lekker.

avatar van Freddos
Ben een weekje in New York en ik loop vanavond in Brooklyn gewoon Joey tegen het lijf. Ook nog een vrolijk praatje met hem gemaakt. M'n bericht is totaal of topic, maar het was wel leuk.

avatar van Sjaakspeare
'Babylon' en 'Rockabye' springen er duidelijk uit voor mij. Toptracks. Muzikaal interessanter dan de rest, die overigens helemaal niet slecht is, maar toch. 'Devastated' heeft als enige andere nummer eenzelfde soort frisheid, maar sluit minder aan op mijn voorkeuren.

Dit is zo'n rapalbum dat ik moeiteloos 4 sterren zou kunnen geven, zonder dat ik het graag opzet. Beetje een ambachtelijke pizza margherita dit. Onmiskenbaar lekker, maar als ik dan toch in een kwaliteitspizzeria zit, heb ik er liever wat artisjok en olijf en wat weldoordachte smaakverrassingen bij.