Second Still - Second Still (2017)

Electronic / Rock
Label: Manic Drepression

1. Recover (4:41)
  2. Try Not to Hide (3:42)
  3. Sleep (4:49)
  4. New Barn (3:48)
  5. Strangers (4:23)
  6. Jo (4:12)
  7. You Two So Alike (2:10)
  8. Judgment (4:41)
avatar van starsailor
Muzikaal klinkt dit best aardig alhoewel ik toch een stukje afwisseling mis in dit postpunk/new wave album. Vocaal doet de zangeres me denken aan Siouxsie (& The Banshees). Zelf ben ik niet zo'n fan van zangeressen dus had hier graag een donkere mannenstem bij willen horen.

avatar van starsailor
Niet dat het wat uitmaakt want ben de enige stemmer op deze plaat, maar mijn enthousiasme is wel behoorlijk gestegen. Dit is postpunk van hoge kwaliteit. Dat het maar gezegd mag zijn...

avatar van Alicia
Ik heb de plaat toen die uitkwam slechts een keer beluisterd. Vond er op dat moment nog niet zo veel aan. Misschien toch te snel opzij geschoven? Ik ben ook niet zo'n grote fan van zangeressen, misschien daarom wel.

avatar van starsailor
Ik was ook niet echt onder de indruk na de eerste luisterbeurten maar ik ben toch om. Bands met zangeressen die ik kan waarderen zijn op 1 hand te tellen. Toch spreekt dit, met name muzikaal gezien, mij erg aan. Ik zou zeggen, gooi er nog een paar luisterbeurtjes tegenaan.

avatar van Alicia
Zal ik doen!

avatar van WesleyX16
Wat mij betreft mogen vrouwen wel wat vaker zingen. Liefst zie ik alleen maar vrouwen op het podium. De stem lijkt inderdaad op Siouxsie. Maar de muziek klinkt lekker donker. En dat de nummers een beetje op elkaar lijken, kom je toch in een soort trance.

Jean-Maurice
Wat mij betreft een van de beste albums van het jaar.

Jean-Maurice
Bijgevoegd een recent live optreden: Klik op het eerste liedje 'Recover'.

avatar van Premonition
De eerste naam die bij mij boven is komen drijven is XMal Deutschland. Mijn puntschoenen maar weer eens van zolder gehaald en kwartjes lopen zoeken...
Savages zijn ook niet ver weg trouwens

Jean-Maurice schreef:
Bijgevoegd een recent live optreden: Klik op het eerste liedje 'Recover'.

Hele fijne link, Jean-Maurice. Dat klinkt live in de studio beter dan op de plaat imo.
Door het geweldige basgeluid moet ik ook direct denken aan Heggie

Jean-Maurice schreef:
Wat mij betreft een van de beste albums van het jaar.

Ook besteld

Jean-Maurice
Hier kan je de mp3 versie alvast beluisteren. CD of LP klinkt natuurlijk beter!
Second Still - Second Still (2017) Full Album - YouTube

avatar van Premonition
Heel aardige postpunk. Geweldige bassist, die heel goed naar Garlands heeft geluisterd. Ook de gitarist heeft goed naar vroege Cocteau Twins geluisterd, maar geeft daar zijn eigen twist aan. Op den duur worden de nummers wel wat eenvormig, eigenlijk ook het enige kritiekpunt van Garlands. Helaas heeft de band geen zangeres van het kaliber Liz Fraser in huis.

avatar van Premonition
Album begint wel te groeien, maar stiekem luister ik meer naar hun semi-live optreden op PressureDrop TV (de link van Perfume, eh excuus, Jean-Maurice).

avatar van RealChameleon
Gaaf album. Siouxsie meets XMal D meets Cure met Roberta Smith ?

avatar van frolunda
Je hoort de laatste jaren natuurlijk regelmatig albums die zwaar beinvloed zijn door de wave uit de jaren tachtig maar deze lijkt er gewoon rechtstreeks vandaan te komen.Ben tot nu toe behoorlijk onder de indruk van Second Still,al is het ook allemaal al eens eerder gedaan.

avatar van Man of Sorrows
Vernoemd naar dat meesterlijk album van Modern Eon uit '81?

Man of Sorrows schreef:
Vernoemd naar dat meesterlijk album van Modern Eon uit '81?

Yep

avatar van Chameleon Day
Nou, zo meesterlijk is dat album uit 1981 niet. Of dit album dat wel is....? Ik zal het eens beluisteren.

Chameleon Day schreef:

Beiden zijn niet meesterlijk. Zwakke punt van Second Still blijft de zangeres, de gitarist en bassist zijn geweldig op elkaar ingespeeld.

Jean-Maurice

Klinkt alvast geweldig, ook op plaat!

avatar van Chameleon Day
Liefhebbers hiervan: luister ook naar Glaare - To Deaf and Day (2017) - MusicMeter.nl

Dank voor de tip.

DjFrankie (moderator)
Second Still & Decades... - Retie - 31/05/19 - Evensi vlak over de grens bij valkenswaard

avatar van Fairy Feller
Niets vernieuwends, maar vind t wel erg lekker.