Murderdolls - Beyond the Valley of the Murderdolls (2002)

Label: BMG

1. Slit My Wrist (3:44)
  2. Twist My Sister (2:06)
  3. Dead in Hollywood (2:30)
  4. Love at First Fright (3:02)
  5. People Hate Me (4:46)
  6. She Was a Teenage Zombie (2:57)
  7. Die My Bride (3:10)
  8. Grave Robbing U.S.A (3:21)
  9. 197666 (2:19)
  10. Dawn of the Dead (3:43)
  11. Let's Go to War (3:23)
  12. Dressed to Depress (2:13)
  13. Kill Miss America (2:27)
  14. B-Movie Scream Queen (3:49)
  15. Mother F****er I Don't Care (2:56)
  16. Crash Crash * (3:12)
  17. Let's F*** * (1:25)
  18. I Take Drugs * (1:44)
  19. White Wedding * (3:18)
  20. Welcome to the Strange * (4:19)
  21. I Love to Say F*** * (4:31)
Leuk poppy-punky-metal albumpje van de Murderdolls.
Ik heb ze nu 2x live gezien, en ja, ze zijn leuk!
Van die herriemakende 'Living Dead Dolls'.

Dit album is erg te pruimen en verdient dan ook een hoog gemiddelde.
4* voor dit debuutalbum van de Murderdolls.

Good work boys!

0,5
Verschrikkelijk noem ik dit. The Murderdolls zijn een zielig zootje die gebruik willen maken van de populariteit van groepen zoals Slipknot en andere nu metal brol. Ze spenderen duidelijk meer tijd aan vragen als "Hoe maken we onze cover eng?" en "Hoe schokeren we mensen met teksten over godslastering en moord?"dan ze tijd spenderen aan het maken van hun muziek.

Lol, ik tip bij zoeken 'Jo vally' in, en ik belandt bij deze plaat

Woutjinho
vet album, jammer dat vrijwel alles gecoverd is van frankenstein drag queens from planet 13, maar dat maakt het geluid van dit album natuurlijk niet minder.
en ik erger me eraan dat mensen het verschil niet weten van FDQFP 13 en murderdolls

buffelamigo schreef:

Misschien moet je je meer verdiepen in de geschiedenis van Wednesday 13 voordat je zo'n commentaar geeft.

Relaxed album maar zoals Woutjinho al zei, covers van de FDQ. People Hate Me is het beste nummer met de geweldige solo. Drums is wat primitief maar dat past wel bij deze band.

buffelamigo schreef:

Tja, Wednesday 13 (de zanger van de Murderdolls) maakte al dit soort muziek voordat de herrie van Slipsnot überhaupt geboren was.
Wednesday 13 houd er nogal van zijn projecten steeds onder een andere naam uit te brengen, met zo nu en dan ook een (geheel) andere bandformatie.
Bovendien wil ik geen verkeerde vergelijkingen trekken, maar als ik het luister publiek van de Murderdolls en dat van Slipknot met elkaar vergelijk zie ik toch wel een schokkend verschil... (niet in positieve zin)
Al met al, niks gejat van Slipknot.

slaemperayreon
hebben ze trouwens nog een album? ik zie het nummer 'white wedding' hier namelijk niet opstaan.

Woutjinho
geen ander album, dan moet je cd dvd hebben, daar staan white wedding, i love to say fuck, i take drugs en crash crash volgens mij op. ik heb die cd dvd niet, ik heb de gwone cd

slaemperayreon
cd nu ook beluisterd. conclusie: matig. waar ik mij aan stoor is het stoerdoeners-imago (oa uiterlijk en teksten). en de muziek? 'wel grappig' durf ik nog te zeggen, maar over het algemeen is Murderdolls niet aan mij besteed

slaemperayreon
Helaas, laat dat 'wel grappig' maar zitten. Ik begin me gewoon steeds meer aan alles hiervan te irriteren. Bovendien is 2* nog veel als ik kijk welke albums van mij een dergelijke score hebben.
Hele ster aftrek.

ik vind de band nogal veels te comercieel. ze gaan veels te ver, waar slipknot nog net op de grens ligt vind ik dat de murderdolls die veels te ver overtreden. 2.5* omdat ik er soms nog wel eens om kan lachen.

Ik vind eerder dat Slipknor de grens over....
Achja, wat doet het er ook toe?

Helemaal niks maar hhet hoort nou eenmaal bij deze discussie. denk ik...

avatar van kimberly
Murderdolls!!! das wel duidelijk geloof ik

avatar van lowieke
Gave CD. Geen moer met slipknot te maken, ja een bandlid natuurlijk. Maar het is gewoon een soort moderne misfits. Paar gasten die van horror houden, leuk toch?? Vind het ook meer horror punk dan metal ofzo, en punk zal nooit uit mn hart verdwijnen .

Hoofdletters-bericht verwijderd.

Pritje
ik moet even zeggen
Murderdolls is ontstaan als een nevenproject van Slipknot-drummer Joey Jordison,
en ja niet mis voor zo`n zooitje bij elkaar. Ja, wel jammer dat nummer zijn herschreven, maar welke band doet dat tegenwoordig niet.
Wat ik echt jammer vind dat ze uit elkaar zijn het was de bedoeling dat murderdolls als een "echte"band ging touren maar ja ze hadden niet geschikte band leden gevonden ofzo. Maar ik heb hun altijd wel grappig gevonden al dat horror en rare beetje vaagheid is gewoon komisch :d

avatar van bennerd
Pritje schreef:
ik moet even zeggen

Als je dit goed vindt moet je ook eens naar Wednesday 13 gaan luisteren, het soloproject van de zanger van deze band.

Pritje
bennerd schreef:

ja, klopt ik luister ook Wednesday 13, vind het hartstikke leuk hoor. Maar het is nog geen Murderdolls ik vind de muziek in de Murderdolls beter dan in Wednesday 13 maar hun album Fang Bang is wel vet gaaf!!

avatar van Imental
Gewoon erg vermakelijk

avatar van AOVV
Degelijk album, met enkele verrassend leuke songs. Ik denk dan vooral aan 'People Hate Me', dat echt wel een goed nummer is, en 'Dawn of the Dead'. Jammer genoeg lijkt het allemaal wat teveel op elkaar, en duurt het ook wat lang. Dit soort plaatjes zouden moeten afklokken na een goed halfuur, en ik zou het al een pak aangenamer vinden. Maar de waarheid is uiteraard dat Murderdolls deze muziek niet voor mij in het bijzonder hebben gemaakt.:)

2,5 sterren

avatar van Lau1986
Ik blijf dit een fantastisch plaatje vinden. De mix van punk, metal en het horror thema spreken mij wel aan. Daarbij wordt alles met een dikke knipoog gespeelt dat het erg aanstekelijk werkt. Heerlijk!