Summoning - Lost Tales (2003)

Oostenrijk
Label: Napalm

1. Arcenstone (9:17)
  2. Saruman (7:40)
avatar van Slothrop
Beetje een a-typische release, deze EP van Summoning. Het eerste nummer is pure Dungeon Synth, blijkbaar een overblijfsel van een oud project (Mirkwood) van Silenius in die stijl. De synths zijn prominent aanwezig, de drums zijn subtieler, gitaar en zang ontbreken geheel. Wel een erg sfeervol nummer. Summoning zit qua stijl toch al vrij dicht tegen de Dungeon Synth aan, dus leuk om eens te horen hoe het klinkt als ze hier vol voor gaan.

Saruman klinkt dan weer heel anders: de drums zijn een beetje all over the place en ook hier zijn er geen gitaren of zang. In plaats daarvan krijgen we voice samples van, jawel, Saruman uit een Lord of the Rings-hoorspel. Op zich wel een grappig nummer, maar het klinkt toch voornamelijk als een schets voor een nooit voltooide Summoning-song.

3,5* voor deze EP, omdat vooral het eerste nummer toch echt wel iets heeft. Als Silenius zijn oude Dungeon Synth-project nog eens uit de mottenballen zou willen halen, zou ik daar zeker benieuwd naar zijn.

Tussenstand:
1. Let Mortal Heroes Sing Your Fame (4,5*)
2. Stronghold
3. Dol Guldur (4*)