Threshold - Dead Reckoning (2007)

Label: Nuclear Blast

1. Slipstream (4:53)

met Dan Swanö

2. This Is Your Life (3:41)
  3. Elusive (6:10)

met Dan Swanö

4. Hollow (4:00)
  5. Pilot in the Sky of Dreams (9:44)
  6. Fighting for Breath (8:16)
  7. Disappear (4:17)
  8. Safe to Fly (5:06)
  9. One Degree Down (8:33)
  10. Supermassive Black Hole * (3:09)
Pilot in the Sky of Dreams is echt geweldig! Verder zijn de grunts van Dan Swano een welkome afwisseling, maar blijft dit plaatje van Threshold toch weer te voorspelbaar en niet vernieuwend genoeg om echt te kunnen boeien.

avatar van vigil
obsessed schreef:

Is er wel eens een plaat die je na de release datum te horen krijgt??

Tja zo gaat dat tegenwoordig he

avatar van rushanne
Dan Swano's (te kleine) bijdrage is een welkome afwisseling, cd is voor de rest vrij aardig.

Iets te weinig Dan Swano inderdaad, dat is wel jammer. Nu komt het een beetje fragmentarisch en willekeurig over.

Dit album moet je een aantal keer luisteren en dan is niet alleen pilot in the sky of dream een geweldig nummer, maar ook elusive met Dan Swano, dissappear en one degree. Absolute aanrader en kwaliteit zoals altijd!!!!

Brilliante plaat, alle punten voor een zeer sterk album.
Knappe prestatie na 7 eerdere albums.

avatar van rockosaurus
Ondanks (of misschien wel juist vanwege) het vertrek van Nick Midson geen koerswijziging en dus borduurt Threshold lekker door op haar succesformule: knappe en zeer genietbare progmetal, vooral dankzij de melodieuze vocalen van 'Mac'. Hij is toch echt de troefkaart bij deze band, alhoewel...die Joanne James blijft ook lekker tekeer gaan.
Hopelijk stapt Threshold de volgende keer toch van haar inmiddels platgetreden paden af !
Dit keer een 3.5

avatar van Seamus
Met deze plaat hebben ze toch ergens het onderste uit de kan gehaald vooral dan qua songwriting.
Gewoon geweldig.

Samen met Subsurface het beste materiaal met Mac op zang.

5/5

avatar van rrroady
Super mooie plaat die me nog geen minuut verveeld heeft,net zoals de rest van Threshold trouwens,ze komen naar Nederland...en ik kan ze weer es niet zien......balen balen balen!

avatar van itbites
Ik vind hem juist een beetje tegenvallen. Ik begin er op een bepaalde manier wel erg aan te wennen. Nog steeds goed, hoor, daar niet van, maar het pakt me niet meer zoals in het begin.

avatar van Paulus53
Heel herkenbaar en enigszins voorspelbaar.
Ik ben er nog steeds niet op uitgeluisterd, want het blijft toch progkwaliteit.

avatar van rushanne
Paulus53 schreef:
Heel herkenbaar en enigszins voorspelbaar.
Ik ben er nog steeds niet op uitgeluisterd, want het blijft toch progkwaliteit.

Het blijft inderdaad een lekkere plaat om te beluisteren, ik verhoog mijn beoordeling met een half puntje, naar 3,5

avatar van Bluebird
Ouderwets kwaliteitswerk van een prima band. Als je van stevige, melodieuze en niet al te bizarre metalprog houdt kun je blindelings alle Threshold cd's aanschaffen. Slipstream, Pilot In The Sky Of Dreams, Fighting For Breath, Safe To Fly en One Degree Down zijn favo. De rest ook.

avatar van Kef
Kef
Erg mooi laatste album met Mac achter de microfoon. Pilot in The Sky Of Dreams is toch wel een hoogtepunt. Ze spelen dit jaar ook op Progpower. Ben zeer benieuwd want inmiddels is Damian Wison weer terug.

avatar van notsub
Alle Threshold albums heb ik of een 2.5 of een 3.0 gegeven, deze een 2.5. Live zijn ze recent wat harder gaan spelen en proberen ze meer "groove" in de muziek te krijgen, aldus de drummer. Damien Wilson is ook niet verkeerd als de nieuwe zanger. Ik hoop dat ze in de toekomst eens wat meer lef gaan tonen, want het trucje van dit album heb ik al vele malen eerder gehoord. Kwalitatief is het niet verkeerd, maar de voorspelbaarheid is een groot minpunt.

MindRuler
Belachelijk lage score, notsub.
Dit is een super-album met als hoogtepunten het epische Pilot In The Sky Of Dreams en Hollow. De poppiër nummers Disappear en Save To Fly zorgen voor afwisseling.
Ik heb trouwens de gelimiteerde digipack-editie met als bonusnummer Supermassive Black Hole van Muse. Overbodige cover.

avatar van Ricardo74
Dit was de eerste plaat die ik van deze band aanschafte. Maar ik vind het een geweldig goede plaat. Afwissellend en pakkende refreinen. Een zeer welkome kennismaking! Nog maar een aantal keer beluisteren.

Ricardo74 schreef:

Dan zou ik zeer zeker nog een aantal eerder uitgebrachte albums gaan beluisteren c.q aanschaffen, want die zijn alleemaal zeer sterk!!

avatar van Bluebird
Ik heb me beperkt tot alle albums met zanger Mac die ik verreweg de beste vind. Veel te vroeg gestorven aan een ellendige ziekte deze prachtkerel.....

avatar van glenn53
Dan mis je echt wat bij Psychedelicatessen. Goede plaat met een goede zanger.

avatar van Bluebird
Dank voor de tip. Zal ik dan toch eens aandacht geven.

avatar van da dude
Nog een tip: Yargos

avatar van Rinus
Gewoon een goede opvolger van Subsurface. Prima prog met metal invloeden.

avatar van vielip
Voor de broodnodige variatie zorgt op dit album Dan Swano (Nightingale) met hier en daar een grunt. Waarom broodnodig? Omdat de albums van deze topband wel erg veel op elkaar lijken. Slechts details per album zorgen voor wat afwisseling. Dat begrepen ze zelf dus ook. Pilot in the sky of dreams is het prijsnummer van dit album maar daar doe je de rest eigenlijk mee te kort. Is iemand trouwens bekend met de band Sargant Fury? Hier zong Mac bij voordat hij bij Threshold kwam. Heel anders qua muziek (meer straight forward hardrock) maar ook zeker niet verkeerd vind ik.

avatar van horned_reaper
Beetje een zwak en saai album in mijn opinie..... wat mij betreft staat dit in schril contrast met bijvoorbeeld het ijzersterke Visions van Haken.

horned_reaper schreef:

Threshold heeft bij mijn weten nooit echt zwakke albums gemaakt, maar ja ieder zijn smaak

avatar van AstroRocker
Na de aanschaf van het album March of Progress (welke mij zeer beviel) deze maar eens aangeschaft. Ook een prima album met lekkere muziek. Het album heeft een constant hoog niveau zonder echte uitschieters. Het ligt allemaal lekker in het gehoor.
4 sterren!

avatar van jasper1991
Prima metalbum met lichte proginvloeden. Eigenlijk wou ik kennis maken met zanger Damian Wilson, maar ik heb niet zo goed opgelet. Dan krijg ik McDermott voor de kiezen en dit is me toch wel een klasbak hoor. Heerlijke rauwe rockstem en loepzuiver. Wilson komt er spoedig ook aan.

De songs zijn vrij melodieus en catchy doorgaans, maar soms leep opgebouwd. Ik vind het refrein van Elusive erg slim in elkaar zitten. Hoogtepunt is bij mij voor de verandering Pilot in the Sky of Dreams. Heerlijke opbouw en je hoort gewoon het gevoel wat erin is gelegd. Dit kan 4,5 sterren worden, dan moeten de nummers die nu nog wat gewoontjes aandoen nog wel wat groeien. Ik vind ook de bijdrage van Swano wat sfeerverstorend overigens.