Oh Wonder - Ultralife (2017)

Pop / Electronic
Label: Universal

1. Solo (3:24)
  2. Ultralife (3:31)
  3. Lifetimes (3:52)
  4. High on Humans (3:11)
  5. All About You (3:02)
  6. Heavy (3:11)
  7. Bigger Than Love (3:39)
  8. Heart Strings (3:24)
  9. Slip Away (3:41)
  10. Overgrown (3:58)
  11. My Friends (4:55)
  12. Waste (4:16)
We hebben al 5 vooruit gesnelde songs:
Ultralife, Lifetimes, High on Humans, Heavy & My Friends.

OhWonder gaat in een stakke lijn door waar ze op album 1 ook al goed in waren: Popliedjes, met geslaagde samenzang tussen hem en haar. Had stiekem gehoopt op een verdieping in het geluid. Dat lijkt niet te gebeuren, maar het blijft heel fijn te om luisteren.

avatar van blur8
Wat een geslaagd album met super relaxde songs.
Vooral de eenvoud en het constante nivo spreekt me erg aan.

avatar van E-Clect-Eddy
Fijne kennismaking met deze act, de singles Lifetimes en Ultralife al eens een paar keer beluisterd en nu dan het complete album. Fijne gebruik van synths in deze Pop songs en heerlijke samenzang. die stemmen pas echt goed bij elkaar.

Doet me hier en daar denken aan het zingende echtpaar Johnnyswim alleen die zijn meer soulvol en Amerikaans.

avatar van Sunderland
ooooo?! Ik hoor net het leuke Smokestacks van Layla op de radio en ik vroeg met af wat er van haar is geworden. Zie hier!

Extra reden om dit even te gaan beluisteren.

avatar van blur8
Voor die Oh Wonder nog niet kennen: ze sluiten aan bij de de recente Britse electropop van the XX, the Japanse House en London Grammar.

avatar van Oepsje
Wel erg veilig en binnen de randjes allemaal. De samenzang is fijn maar de songstructuren hadden wel wat spannender en afwisselender gemogen. Het is nergens slecht maar ik kan er mijn aandacht echt niet tot het einde bijhouden.

avatar van blur8
Oh Wonder is het zangduo uit London, Josephine Vander Gucht & Anthony West.
Album 1 kwam in een recordtijd tot stand door elke maand een song op te nemen en zo was er een jaar na oprichting het eerste album. Voor album 2 werd iets meer tijd genomen, maar duidelijk geen gebrek aan creativiteit. En ik hoor direct al veel meer dynamiek in de songstructuur. de kwaliteit is duidelijk vooruit gegaan, ondanks dat de sfeer van het nieuwe album direct aansluit bij hun debuut.
Van 3 vooruit gestuurde singles is me ook een eenvoudige piano versie bekend, dus dat is ook hun werkwijze. Maak eerst een pianoversie van een nieuwe song, vul 'm later elektronisch in tot een volwaardige popsong. Van High on Humans vindt ik zelfs de Abby Road Piano versie veeeel beter dat de Popversie.
Er zijn veel synthpop bands, maar waar OhWonder in uitblinkt is de heel prettige samenzang. Zijn en haar stem passen perfect en vullen mekaar voortdurend aan waardoor met zn tweeën 1 stem ontstaat.
Album2 is geen kopie van album1: Nieuw zijn de jazzy instrumentatie, zoals in Heavy & Heart Strings.
of het breekbare My Friends. Plus 2 heel geslaagde singles: Ultralife & Lifetimes.
Plus 1 song die er voor mij met kop en schouders uitsteekt: OverGrown. Missie geslaagd !

Oepsje schreef:

Ja, zo voel ik het ook. Mist de magie van het debuut, jammer...

avatar van blur8
De beoordeling van album 2 mede baseren op de magie en frisheid van een debuut, is natuurlijk vragen om een teleurstelling. Ik benader een tweede album altijd op zich staand. Pas later past daar een vergelijking bij. En dan bevalt Ultralife mij juist beter dan album 1.
Er is meer diversiteit, de songs zijn beter uitgewerkt en kennen meer dynamiek. Dat er een gedeeltelijke herhalingsfactor inzit maakt voor de waardering niet uit.

avatar van Osiris Apis
Fijn pop album, luistert lekker weg. Idd dezelfde lijn als het debuut, maar dat maakt mij niet uit.
Dit album vind ik een niveau hoger (0,5 ster) dan het debuut.

blur8 schreef:

Mijn waardering voor het debuut beïnvloedt natuurlijk niet de waardering van dit album, maar het is niet raar dat je het vergelijkt natuurlijk. Dit album vind ik behoorlijk veilige, doorsnee popmuziek. Het debuut kleurt niet zo heel veel anders, maar de meeste nummers daarvan hebben een bepaalde ingetogenheid die de muziek bij tijd en wijle een betoverend effect geeft. Dat mist dit album volkomen en daardoor klinkt het behoorlijk doorsnee. Als het dan al enig effect heeft, zorgt het debuut er juist voor dat ik deze vaker de kans geef. Als dit het debuut was geweest had ik het waarschijnlijk na 2 luisterbeurten aan de kant geschoven met de conclusie dat het niks voor mij is...

avatar van blur8
smaken verschillen. Ik blijf met groot plezier luisteren.
Daar waar andere bands pretentievolle leegte maken, geeft Oh Wonder zonder enige pretentie Gewoon luisterplezier. En zo hoor ik het graag. Overgrown !!!

avatar van Gretz
Groot fan van het debuutalbum, maar ben hier nog niet verder gekomen dan de eerste single Ultralife.

avatar van blur8
Geen slecht begin. nog even door luisteren dus.
Heb het idee dat dit album door meerdere vergeten wordt......

avatar van Gretz
Ja, het is eigenlijk gewoon een luxeprobleem omwille van een te brede smaak. Kom er gewoon niet aan toe om alle albumreleases van artiesten die ik goed vind direct te beluisteren.

avatar van coldwarkids
Dit is goed gestructureerde pop. Hier mogen de Swiftjes en Rihanna's een voorbeeld van nemen.

avatar van Premonition
blur8 schreef:
Daar waar andere bands pretentievolle leegte maken, geeft Oh Wonder zonder enige pretentie gewoon luisterplezier.

Het is inkoper in een leeg doel, maar ik kan me (met moeite) inhouden. Pretentieloze pop maak ik er maar van. Niks aan de hand supermarktmuziek, maar goed gemaakt