menu

Volumen Cero - I Can See the Brite Spot (2015)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Mexico
Rock
Label: Afonico

  1. Chinese Connection (2:25)

    met Ceci Bastida

  2. Astronauta (3:06)
  3. El Mar (3:04)
  4. Tenazas (4:10)
  5. Caminos (3:29)
  6. Planetas (4:08)

    met Chana

  7. Movimientos (3:28)
  8. Lately (3:31)
  9. Quiero Ver (3:20)
  10. Strangely Ways (3:22)
  11. Bellevue (4:32)
totale tijdsduur: 38:35
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
3,5
Een Latijns-Amerikaanse Alternatieve Rock band met leden uit Chili, Peru en Mexico, licht beïnvloed door Post-Rock maar ook door veel Indie Rock zoals Tenazas waar ze zelfs verdraaid goed klinken als hun land-genoten Café Tacvba. Volumen Cero (volume nul) bestaan al sinds 1998 maar ze hebben slechts enkele albums uitgebracht in die tijd. Dit is het meest recente op het moment van schrijven en een zeer prettig kennismaking.

Als je van Café Tacvba houdt, zoals ik, dan vind je dit goed te pruimen ook al bekruipt me het gevoel dat ze zich wel heel erg daardoor laten inspireren. De Latin invloeden zijn dus ook aanwezig en de zanger heeft ook wel iets van de licht jammerende manier van zingen die in veel traditionele Mexicaanse muziek is te horen. En in Movimientos zit zelfs een hint van Surf, één van de betere nummers op het album.

Het enige Engelstalige nummer Strangely Ways is lichtelijk Psychedelisch. En Bellevue is een prima afsluiter met fijn gitaarspel in de opening.

In afwachting van het nieuwe album van Café Tacvba is dit een heel fijn tussendoortje.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:58 uur

geplaatst: vandaag om 11:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.