New Beat Take 5 (1989)

België
Dance
Label: Subway

1. Technotronic - Pump Up the Jam (5:23)
  2. Edwards en Armani - Acid Drill (5:27)
  3. Tragic Error - Klatsche in Die Hände (4:37)
  4. Major Problem - I Still Have a Dream (6:10)
  5. B-Art - Streetwise (5:06)
  6. Jade 4 U - Rock It to the Bone (5:33)
  7. DNM - French Kiss (6:31)
  8. Cold Sensation - Ghostdance (5:30)
  9. 101 - Move Your Body (5:12)
  10. Matt's Phantasy Club - Big T (5:34)
  11. Carol - Breakdown (4:08)
  12. Mister Mixi en Skinny Scotty - I Can Handle It (5:27)
avatar van matthijs
Technotronic = New beat?!

matthijs schreef:
Technotronic = New beat?!

New Beat associeer ik zelf vooral met de eerste House experimenten die uit België kwamen en daar zat dus inderdaad ook Technotronic bij. Lees maar op Wikipedia.

avatar van matthijs
Aha! Het was me al opgevallen (bij Take 1 - de enige die ik heb) dat het een erg gevarieerde boel is - van ingetogen tot partypop tot industrial

avatar van E-Clect-Eddy
matthijs Ik meen dat ik er 3 heb gehad of misschien nog heb, alleen 1 in elk geval niet en dat is volgens mij één van de leukste wat betreft de meer alternatieve kant die later naar Industrial neigde

avatar van matthijs
Ja, een aantal nummers op deel 1 - met voorsprong de beste -- doen me denken aan de (Nederlandse) (dark)wave/industrial band (Clan Of) Xymox, ken je die? Toch wel wat anders dan Technotronic of the Confetti's.

One Day van Clan of Xymox, wie kent dat niet? Inderdaad geen Confetti's