Deze cd gekocht via een Duitse verkoper , gespecialiseerd in Krautrock maar ook ander psychedelisch materiaal. In de 'sale' 4 albums op redelijk goed geluk besteld, waarvan dit album uit 2017 er één van is. Electric Moon is een Duits trio bestaande uit Komet Lulu (Lulu Neudeck): Basgitaar, Zang, Effecten
Marcus Schnitzler: Drums en Sula Bassana: Gitaar, E-sitar, Orgel, Mellotron, E-piano, Effecten. De vorige platen moeten wat steviger zijn, maar deze plaat is een space achtig psychedelisch hoogstandje. Enkel 4 nummers zorgen toch voor 45 minuten muziek. De muziek is duidelijk geïnspireerd door de psychedelische muziek eind jaren 60 en dan moet je vooral denken aan Hawkwind en de (vroege) Pink Floyd. Eind jaren zestig was een belangrijk onderdeel van de psychedelische ervaring het ontdekken van je innerlijke zelf door de hippieroute naar India en Nepal te volgen. Daar zochten mensen goeroes op, woonden ze in ashrams en overpeinsden ze het universum aan de oevers van de Ganges. Dit album van Electric Moon lijkt bijna een soundtrack te zijn voor deze reizen naar de innerlijke ruimte en de zoektocht naar het kosmische anderszijn, zoals het toendertijd benoemd werd.
De muziek bestaat uit trippy soundwalls, fuzz-doordrenkte soundscapes en psychedelische jamsessies met een ruim gebruik van mellotron, orgel en sitar.
Het openingsnummer van het album, "The Loop", is de toegangspoort tot de spacy wereld van Stardust Rituals. Een melancholisch orgel begroet je bij de ingang, terwijl de zang van Komet Lulu door een speaker wat vervormd klinkt, wat het nummer een klassiek psychedelisch geluid geeft. De sfeer van de late jaren 60 is alomtegenwoordig en het nummer bouwt zich gedurende de 8 minuten op. Een prachtig begin.
Vervolgens worden we meegenomen naar de duistere schoonheid van "Stardust (The Picture)", een monumentaal nummer. Stukjes Sabbath, Electric Wizard klinken hierin door. Het nummer stond al op een paar live albums, het is dan ook al een wat ouder nummer. Maar deze studio versie is zeer geslaagd. Op het derde (korte) nummer krijgt de elektrische sitar een rol, wat het nummer direct een wat oosterse klank geeft. Een heel mooi nummer en de opmaat naar het ruim tweeëntwintig minuten durende epos "(You Will) Live Forever Now" . De muziek nestelt zich in een trance-achtige staat met psychedelische elektrische piano, trippy gitaar en sitar en een gestage beat. Een groep waaraan je dan iets meer denkt is Quintessence. Een overweldigend nummer en het is de afsluiting van een een betoverende spacerock-trip.
Het is niet vaak dat ik zulke muziek draai, maar dit kan ik bijzonder waarderen.