Hey Violet - From the Outside (2017)

Label: Capitol

1. Break My Heart (3:29)
  2. Brand New Moves (3:47)
  3. Guys My Age (3:33)
  4. Hoodie (3:39)
  5. My Consequence (4:22)
  6. O.D.D. (3:42)
  7. All We Ever Wanted (2:44)
  8. Fuqboi (3:07)
  9. Unholy (3:57)
  10. Where Have You Been (All My Night) (3:48)
  11. Like Lovers Do (3:06)
  12. This Is Me Breaking Up with You (2:13)
avatar van E-Clect-Eddy
Er was eens een all-female Hard Rock band rond de zusjes Lovelis genaamd Cherri Bomb (na het nummer van The Runaways?) die maakten met hun vieren een album en een live EP.

Toen verliet leadzanges/gitarist Julia Pierce de band in 2014 en veranderde de act hun naam naar Hey Violet. Die maakt nu Pop Rock muziek met Pop Punk / Electro Pop invloeden. Ondertussen heeft ook de slaggitarist / backing-vocaliste de band verlaten en zijn er twee nieuwe leden.

Nergens vernieuwend maar goed vermakelijk, doet denken aan Sleigh Bells alleen deze zangeres is duidelijk jonger. Where Have You Been (All My Night) is erg fijn en doet denken aan CHVRCHES. In diverse nummers net iets te veel effect op de stem maar nergens te storend.

De singles zijn: Break My Heart, Guys My Age en Hoodie (de beste van de singles wat mij betreft)