menu

Zoot Money's Big Roll Band - Zoot! (1966)

Alternatieve titel: Live at Klook's Kleek

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
R&B
Label: Columbia

  1. Chauffeur (6:00)
  2. The One and Only Man (3:40)
  3. I've Been Trying (4:13)
  4. Florence of Arabia (4:35)
  5. Let the Good Times Roll (3:32)
  6. I'll Go Crazy (6:15)
  7. Poppa's Got a Brand New Bag (4:28)
  8. Out of Sight (6:24)
  9. I Feel Good (7:57)
  10. Mashed Potato U.S.A. *
  11. Nothing Can Change This Love *
  12. Barefootin' *
toon 3 bonustracks
totale tijdsduur: 47:04
zoeken in:
avatar van heartofsoul
3,5
In de swingende jaren 60 gingen de meeste mods naar de optredens van Georgie Fame and the Blue Flames, óf naar Zoot Money en zijn Big Roll Band. Wat was ik er graag bij geweest (als ik af mag gaan op de live-opnames die op de plaat zijn gezet). Zoot Money (eigenlijke naam: George Bruno Money) was de leider en zanger van de groep, die grossierde in rhythm and blues-covers. Hij speelde niet onverdienstelijk hammond (vond ook Georgie Fame, met wie hij op vriendelijke voet stond) en gaf, als de getuigenissen kloppen, een onderhoudende show met zijn groep - hij was nogal een clowneske figuur. De groepsleden waren zo te horen prima musici; vooral Colin Allen op drums en de veelzijdige gitarist Andy Somers (later maakte hij natuurlijk furore als Andy Summers bij The Police) vallen mij in positieve zin op. De stem van Money wordt na verloop wel een beetje hees, maar dat neemt niet weg dat dit een prima live-album is.
Ook de studio-opnames van Zoot Money's Big Roll Band zijn erg de moeite waard, al scoorde de groep slechts één kleine hit, namelijk Big Time Operator (nr 25 in de UK charts in 1966). Leuk om na te speuren als je van Britse sixties rhythm and blues houdt.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:02 uur

geplaatst: vandaag om 20:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.