Marillion - Singles Night (2016)

Label: Racket

1. Market Square Heroes (5:29)
  2. Garden Party (7:14)
  3. Kayleigh (4:19)
  4. Lavender (2:36)
  5. Heart of Lothian (3:28)
  6. Warm Wet Circles (4:27)
  7. Sugar Mice (6:27)
  8. Incommunicado (5:09)
  9. Hooks in You (3:01)
  10. The Uninvited Guest (4:47)
  11. No One Can (4:57)
  12. Dry Land (5:13)
  13. Sympathy (3:07)
  14. The Great Escape (4:52)
  15. Alone Again in the Lap of Luxury (6:20)
  16. Beautiful (6:02)
  17. Man of a Thousand Faces (10:29)
  18. 80 Days (5:03)
  19. These Chains (5:01)
  20. See It Like a Baby (4:34)
  21. Thankyou Whoever You Are (4:57)
  22. Whatever Is Wrong with You (4:21)
  23. Power (6:14)
  24. Hocus Pocus (7:17)
avatar van Bonk
Het moet erg mooi geweest zijn om bij deze avond aanwezig geweest te kunnen zijn, kan ik me voorstellen. Ook een leuk concept voor een avond tijdens een fanweekend (één van de dingen die maakt dat Marillion een nauwe band heeft met zijn fans, daar investeren zij ook duidelijk in door dergelijke zaken te orgniseren), waar je toch al drie keer moet optreden, op één avond de singles te gaan spelen in chronologische volgorde. Dus ook van het Fish-tijdperk! Allemaal door Steven Hogarth gezongen

En hoewel ik beide tijdperken erg kan waarderen, maakt zo'n live-album ook weer duidelijk dat er wel wat verschillen zijn. De eerste singles zijn toch wat meer rockend en opzwepend, terwijl ik die van het Hogarth-tijdperk wat meer ingetogen en intenser vind. Uiteraard kun je horen dat die nummers Hogarth ook wat beter liggen qua zang.

Maar zingen kan hij! En het is niet zo dat het bij de Fish-nummers hij het er slecht vanaf brengt. Integendeel, maar daar laat hij het publiek het wel wat vaak het overnemen naar mijn mening. Vanaf cd krijg je het idee dat de sfeer kolkend geweest is tijdens deze avond, mede door het geweldige spel van de band.

Toch mooi dat je het beeld (of is het illusie) kan krijgen op basis van geluidsopnames dat het speelplezier er tijdens deze avond vanaf spatte.
Valt er dan verder niets te klagen over deze live-registratie? Toch nog één puntje: dan speel je de hele avond nummers van jezelf, of in het geval van Sympathy, nummers die je op single hebt uitgebracht. En dan eindig je de avond met Hocus Pocus? Ik snap het idee wel, maar het geeft voor mij toch het gevoel van een anticlimax...

avatar van musicborst
Bonk schreef:
Valt er dan verder niets te klagen over deze live-registratie?

Nou, misschien dat van de Fugazi plaat geen single te vinden is? Er zijn er daar wel 3 van gereleased....

musicborst schreef:

H speelt nu eenmaal geen Fugazi nummers. Bij het alfabet thema van een andere convention kwam bij de J jigsaw voorbij maar dit was een instrumentale versie waarbij H het podium verliet

avatar van Rogyros
Weet je daar de reden van, vigil? Want Hogarth zingt wel andere nummers uit de Fish era.

avatar van vigil
Hogarth, de oude romanticus, heeft niets met de puntige agressieve teksten van Fugazi. Hij vind ze te hard en in your face.

avatar van Rogyros
Aahh! Dank!

avatar van vigil
Als hij liedjes van het oude Marillion doet zijn het eigenlijk alleen liefdes liedjes (Kayleigh, lavender, Sugar Mice en Warm wet Circles) of feestnummers als Garden Party en Market Square)

avatar van daniel1974nl
Van de drie avonden deed mij deze het minste. Ik heb de BR misschien 1 keer opgezet. De twee ervoor waren immers zoveel beter en interessanter. Alle singles, het is vast leuk voor de feestsfeer. Er zijn ook teveel usual suspects afwezig en het was een uitgelezen kans geweest om eens wat echte deep cuts te spelen, zeker uit de fish periode. Daarnaast als ik naar Marillion ga zit ik ook niet te wachten op Kayleigh, Lavender, Incommunicado, Cover My Eyes (dan weer niet gespeeld deze avond), Hooks In You, etc.