Motorpsycho - Begynnelser (2017)

Alternatieve titel: Music from an Imagined Play

Noorwegen
Label: Stickman

1. Mærrabotn (Fosen) (2:44)
  2. Terje’s Sang (Bøla 1) (2:15)
  3. Jaques Tati (Kongensgate) (3:25)
  4. Trylleball (Sannan) (2:29)
  5. Dekdektiven Røker Om Natten (Figga) (2:07)
  6. Taterhjulets Gnaur (Majavatn) (3:25)
  7. Englevinger (Namskogan) (1:16)
  8. Sirkelpust (Jørstadbrua) (4:55)
  9. Satan (Namdalen) (4:08)
  10. Over Nyhavna (Falstadvalsen) (7:32)
  11. Tåke På Fjorden Rinnan Kjæm (Sør-Beistad) (4:10)
  12. Gutan I Skogen (Sol På Sunnan) (6:49)
  13. Terjes Sang (Bøla 2) (0:35)
avatar van AOVV
Dit nieuwe album van Motorpsycho staat bij de reguliere albums, maar zou net zo goed als een score kunnen worden opgevat. Het is namelijk de soundtrack bij een (ingebeeld) toneelstuk van hun landgenoot Carl Frode Tiller.

(Iets) meer info kan je lezen op de website van het platenlabel van de band.

Klik.

avatar van Mindscapes
AOVV schreef:

Good point, niet bij stilgestaan toen ik 'm gisteren toevoegde... Misschien past score inderdaad beter. En zo hebben we meteen een eerste MP-score op deze site

avatar van robbizzel
Nieuwe plaat gaat er ook aankomen ( overigens met de nieuwe drummer) erg benieuwd hoe het uit gaat pakken. Plaat wordt opgenomen in Los Angeles ( gaan we een zonnig warm plaatje krijgen ? ). Zin in oktober ( Hedon )!!

avatar van chevy93
Een 5 is leuk, maar als die stem komt van iemand het hele oeuvre (op één plaat na) 5* geeft, vraag ik me af hoeveel die waard is. Kans lijkt me ook vrij groot dat de persoon in kwestie het album nog niet eens gehoord heeft.

avatar van itchy
Wat een kinderachtig stemgedrag...

avatar van Kronos
chevy93 schreef:
(op één plaat na)

Per ongeluk waarschijnlijk.

avatar van we tigers
De paar fragmentjes die ik heb gehoord, vond ik erg fraai. Benieuwd naar deze, maar hij is wel erg aan de prijs...

avatar van repelstefan
Net zoals Here Be Monsters Vol. 2 en Supersonic Scientists staat ook deze niet op Spotify. Daar hebben ze vast goede redenen voor maar wel erg jammer. Kijk hier erg naar uit, wellicht komt het nog.

avatar van we tigers
Here Be Monsters vol.2 greep ik net naast en is nu niet meer te betalen op Discogs. Deze is bij Rune Grammofon al op, maar ik heb net kunnen bestellen bij Stickman. Erg benieuwd!

avatar van Chris de Graaf
Bijzonder mooi pakket! Dit is echt een van de mooist uitgevoerde vinylverpakkingen die ik in huis heb. Prachtig.

Maar, het gaat natuurlijk om de inhoud. Ik heb eerst de dvd bekeken. Ongelofelijk indrukwekkend toneelstuk. Mooi in beeld gebracht, visueel heel mooi (die videobeelden!), mooi geacteerd en natuurlijk erg mooie muziek. Ik had de muziek wat minder toegankelijk verwacht. Heel mooi en al vrij snel niet meer los te zien/horen van het toneelstuk. Knap hoe ze de boel samen laten komen.

Ik heb de cd een paar keer beluisterd. Zoals gezegd minder toegankelijk dan ik had verwacht. De muziek op de cd/lp is inderdaad lang niet hetzelfde als wat uiteindelijk in het stuk zit. Ik mis wel wat stukken die ik erg te gek vond in het stuk maar die niet op de cd/lp versie staan.

Al met al het geld meer dan waard. Dit zal niet iets worden wat ik heel regelmatig op zet (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Here Be Monsters) maar wel een erg bijzonder pakket. Blij dat ik dit in huis heb gehaald. Ik verwacht niet dat dit ooit op Spotify te vinden zal zijn. Kopen nu het nog kan zou ik zeggen. Of niet, dat moet je dan ook weer helemaal zelf weten natuurlijk.

avatar van oceanvolta
Zonder beelden kan ik hier niet zoveel mee. Er wordt wel een goede sfeer neergezet maar je hoort duidelijk dat het een score is. Voor de muziek zal ik dit niet zo snel meer opzetten. Ik wacht wel even op The Tower.

avatar van crosskip
repelstefan schreef:

Here Be Monsters Vol. 2 staat er nog steeds niet op, maar deze + Supersonic Scientists en En Konsert For Folk Flest zijn onlangs wel toegevoegd aan Spotify!

avatar van repelstefan
crosskip schreef:

Thanks! Gelukkig geen volledige boycot van nieuw materiaal waar ik bang voor was.

En het label Rock mag hier ook wel af, zou eerder voor neoklassiek gaan.