Nickelback - Feed the Machine (2017)

Canada
Label: BMG

1. Feed the Machine (5:02)
  2. Coin for the Ferryman (4:50)
  3. Song on Fire (3:50)
  4. Must Be Nice (3:42)
  5. After the Rain (3:34)
  6. For the River (3:28)
  7. Home (3:52)
  8. The Betrayal (Act III) (4:20)
  9. Silent Majority (3:52)
  10. Every Time We're Together (3:52)
  11. The Betrayal (Act I) (2:42)
avatar van milesdavisjr
Aangezien elke schijf van Nickelback wel enkele lekkere songs bevat heb ik ook dit album aan een luisterbeurt onderworpen. Wat opvalt is dat deze plaat in ieder geval wat steviger is dan de voorganger. Vernieuwingen of spannende invalshoeken moet je met een vergrootglas zoeken, dat is ook geen ramp als de heren in ieder geval maar een duidelijke richting kiezen. Dat is duidelijk weer niet het geval, Coin for the Ferryman en Must Be Nice zijn nog wel te behappen maar hierna zakt de plaat weer naar een bedenkelijk niveau. De ballads zijn gedrochten van nummers, waar wellicht alleen de Amerikaanse tienermeisjes bij weg zwijmelen. Doordat de heren, duidelijk de commerciële markt niet uit het oog willen verliezen - waar overigens op zich niks mis mee is- blijven ze echte (goede) keuzes uitstellen. In dit geval gaat dit album ook weer het ene oor in het andere uit.

avatar van Slowgaze

avatar van pos
pos

Voorts: bestaat deze band nog en waarom in godsnaam?

Wellicht omdat er veel mensen zijn die dit goed vinden. Ook in Nederland spelen ze meestal in de Ziggo Dome. Echt heel moeilijk is het ook weer niet.

avatar van james_cameron
De vorige plaat, No Fixed Address, was het meest slappe en commerciële album dat Nickelback ooit maakte. Gelukkig heeft men hier de juiste koers weer te pakken. Sterker nog; zelden heeft de band steviger en energieker geklonken. Vooral het gitaarwerk knalt er lekker uit. Luister maar eens naar het openende titelnummer. Door de volle produktie klinkt het songmateriaal daarnaast optimaal goed. En de ballads doen deze keer niet kokhalzen. Wat wil je nog meer?

avatar van Venceremos
james_cameron schreef:
Wat wil je nog meer?

Dat ze ermee ophouden?

avatar van Don Cappuccino
Nickelback luister ik niet voor mijn plezier, maar ik moet het af en toe wel aanhoren omdat mijn vader er naar luistert. Toch was hij door Here and Now en No Fixed Address niet overtuigd, maar deze kreeg ik een kans en dus ook van mij. Ik ben geen Nickelback-basher: ze zetten een entertainende en strakke show neer en beheersen overduidelijk de instrumenten. Het probleem is dat er uit Nickelback alleen maar zouteloze steriele ongeïnspireerde Amerikaanse radiorockdrek komt, terwijl je in sommige stukken hoort dat ze veel meer kunnen: sterk soleerwerk, Metallica/Pantera-riffs. De titeltrack heeft daar het minste last van en is op zijn hoogst redelijk te noemen. De ballads zijn gewoon afgrijselijk en er zou sowieso een wereldwijd verbod moeten komen op chromatische verhogingen. Die hoor je van 30 kilometer afstand al aankomen. Er zit geen schwung in, geen power. Dit is een band die zichzelf inperkt voor succes.

Don Cappuccino schreef:

Sorry Don Cappuccino, maar ik ben het toch met je vader eens.

milesdavisjr schreef:
Wat opvalt is dat deze plaat in ieder geval wat steviger is dan de voorganger... Dat is duidelijk weer niet het geval, Coin for the Ferryman en Must Be Nice zijn nog wel te behappen maar hierna zakt de plaat weer naar een bedenkelijk niveau. De ballads zijn gedrochten van nummers, waar wellicht alleen de Amerikaanse tienermeisjes bij weg zwijmelen.

Ik ben het met je eens dat de nummers wat steviger zijn dan de eerdere nummers van Nickelback. Daar heb ik zelf geen problemen mee. Coin for the ferryman en Must be nice zijn inderdaad de beste nummers van dit album, maar dat betekent niet dat de rest slecht is. Het is inderdaad zo dat de opbouw van de nummers op het zelfde neerkomen, maar daar heeft bijna elke artiest last van. Al met al vind ik het een goed album.

Ps: Ik ben geen Amerikaans tienermeisje

Mooi toch

avatar van Slowgaze
1234567890 schreef:
Ps: Ik ben geen Amerikaans tienermeisje

Jammer.

Thekillers87327

Voorts: bestaat deze band nog en waarom in godsnaam?

Hahaha die hoes vind ik persoonlijk best mooi en feitelijk juist in deze tijd waarin we leven.
Antwoord op je tweede vraag: omdat ze gewoon prima rock muziek maken. Commercieel of niet, slecht kun je dit objectief gezien niet noemen.