Greg Howe - Introspection (1993)

Label: Shrapnel

1. Jump Start (4:42)
  2. Button Up (6:15)
  3. Come and Get It (5:16)
  4. InStep (4:50)
  5. Desiderata (2:56)
  6. No Place Like Home (4:23)
  7. Direct Injection (5:36)
  8. Pay as You Go (7:29)
avatar van B.Robertson
Instrumentale rock met behoorlijk wat fusion er in. Dit is over het algemeen wel genieten geblazen.
Dat eerste nummer is echt geniaal. Soms is de man me wat aan de te snelle kant.

avatar van sinkthepink
Ik vind alle solo platen van Greg Howe geweldig hoor, deze ook weer, gaat me eigenlijk nooit vervelen. Ook een zeer herkenbare stijl als je wat meer platen van hem kent. En ja hij is technisch geniaal gewoon. Ook zijn ze allemaal erg goed geproduceerd.

Joy
na het beluisteren van het eerste nummer denk ik, mbt gitaarspel, fuk vai

ga dit eens ene kans geven

btw, wtf!

YouTube - Greg Howe - "Jump Start" Cover (Album Version)

Joy schreef:
na het beluisteren van het eerste nummer denk ik, mbt gitaarspel, fuk vai

ga dit eens ene kans geven

btw, wtf!

YouTube - Greg Howe - "Jump Start" Cover (Album Version)

Tja ik weet niet of je ze kan vergelijken, het is misschien meer een kwestie van smaak.....je kan toch moeilijk zeggen dat mr.Vai een prutser is . ik vind dat Vai meer experimenteert, wat me soms héél erg bevalt en soms ook helemaal niet. Vooral Passion & Warfare en Alien Love Secrets vind ik behoren tot de betere instrumentale cd's die ik heb.

Joy
die 2 , en zijn debuut, magistraal

daarna veelal hetzelfde en gepiel op de meter

dat gastje op joeptoep vind ik minstens zo goed

vai mist ballen, kan alles met zijn gitaar maar het is mij veel te glad en soft geworden

avatar van sinkthepink
Zeker, ik verbaas me er vaak over hoe goed die gasten op youtube vaak zijn.
Het wordt alleen een andere story als ze het zelf moeten gaan verzinnen denk ik

Ik vind Vai ook geweldig op de David lee Roth platen trouwens, daar paste hij perfect bij.

Het muzikaal niveau en de arrangementen op dit album zijn 10/10.
Zelfs Stevie Vai vond dit album top.
Desiderata is geschreven voor en opgedragen aan vriend Jason Becker.
Productie is netjes alleen hoor je wel aan de drums dat het in een huiskamer studio is opgenomen.
Aanrader!