Foreigner - 40 (2017)

Alternatieve titel: 1977 Forty Hits from Forty Years 2017

Label: Warner Bros.

1. Feels Like the First Time [Radio Edit] (3:15)
  2. Starrider (4:01)
  3. Cold as Ice (3:22)
  4. Long, Long Way from Home (2:51)
  5. Headknocker (2:59)
  6. Hot Blooded [Radio Edit] (3:02)
  7. Double Vision [Radio Edit] (3:30)
  8. Blue Morning, Blue Day (3:09)
  9. Dirty White Boy [Radio Edit] (3:12)
  10. Head Games (3:38)
  11. Women (3:24)
  12. Urgent [Radio Edit] (3:58)
  13. Juke Box Hero [Radio Edit] (4:05)
  14. Waiting for a Girl Like You [Radio Edit] (4:34)
  15. Night Life (3:49)
  16. Luanne (3:28)
  17. I Want to Know What Love Is (5:03)
  18. That Was Yesterday (3:48)
  19. Tooth and Nail (3:53)
  20. Reaction to Action [Radio Edit] (3:32)
  21. Down on Love (4:08)
  22. Heart Turns to Stone [Radio Edit] (4:07)
  23. Can't Wait (4:31)
  24. Lowdown and Dirty (4:21)
  25. Soul Doctor (4:51)
  26. White Lie (4:14)
  27. Rain (4:35)
  28. All I Need to Know (4:44)
  29. Too Late (3:45)
  30. When It Comes to Love (3:52)
  31. Can't Slow Down (3:28)
  32. In Pieces (3:55)
  33. Fool for You Anyway (4:02)
  34. Say You Will [Acoustic] (3:28)
  35. Save Me (3:49)
  36. Girl on the Moon [Live] (4:13)
  37. Break It Up [Live] (4:27)
  38. I Don't Want to Live Without You (3:36)
  39. Give My Life for Love (3:57)
  40. The Flame Still Burns (4:47)
avatar van glenn53
Als eerste valt op dat Luanne erop staat. De zwakste schakel van 4. Voor de rest aardige verzamelaar.

avatar van gaucho
Dat was een single, en een bescheiden hit in de VS, dus logisch dat die erop staat. Al ben ik het met je eens dat het geen erg sterk nummer is. Mij valt dan weer op dan de voorgaand single Break it up er niet op staat.

En natuurlijk, zoals bij elke Foreigner-verzamelaar, ontbreekt ook Love on the telephone, dat in Nederland een kleine hit werd ten faveure van de B-kant Women, dan in Amerika dan weer een behoorlijke hit werd. Maar als je het hebt over zwakste schakels, dan is dat Women wel zo'n stomvervelend nummer dat ik graag vervangen had gezien door dat nummer dat in de VS op de B-kant terecht kwam en bij ons de hit werd. Ook al is Love in the telephone natuurlijk gewoon een doorslagje van Cold as ice - zelfde tempo, zelfde pianoriedel.

Verder is dit een competente verzamelaar van het beste van Foreigner. Het enige wat-ie toevoegt aan zijn talloze voorgangers (andere Best ofs) is dat de selectie is uitgesmeerd over twee CD's en daardoor completer is. Al ontbreken er altijd wel weer een paar nummers. Ik mis bijvoorbeeld ook de latere single I'll fight for you, een heel aardige ballad uit de jaren negentig.
Verder vind ik het raar dat ze dit album chronologisch hebben opgezet, maar dat de single I don't want to live without you pas bijna helemaal achteraan komt. Zou het een opnieuw opgenomen versie zijn?

Omdat ze het aan het eind ook niet meer wisten, is CD2 opgevuld met live-versies van hun bekendste nummers. Als je nog helemaal niks van Foreigner hebt, is dit een aardige instapper, maar ik kan me niet voorstellen dat hier veel mensen voor overstag gaan.

avatar van Pitchman
Op geen enkele verzamel cd van Foreigner staat 'Love on the Telephone'. En daarom koop ik ook geen verzamel cd van Foreigner. Had die single helemaal grijs gedraaid. Maarja was natuurlijk geen hit in the United States. Principe kwestie.

avatar van De buurman
De stroom aan verzamelalbums en livealbums van Foreigner grenst aan het onvoorstelbare inmiddels. Prima nummers natuurlijk. Maar het wordt een beetje bar. Ik zag net dat er alweer een livealbum aankomt. En altijd diezelfde nummers.

avatar van Leptop
Het zal nog goed verkocht worden denk ik.