menu

Dan Hartman - Instant Replay (1978)

mijn stem
2,75 (6)
6 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Dance
Label: Blue Sky

  1. Instant Replay (5:20)

    met Edgar Winter

  2. Countdown / This Is It (14:07)

    met Edgar Winter

  3. Double-O-Love (5:56)

    met Vinnie Vincent

  4. Chocolate Box (2:52)
  5. Love Is a Natural (6:17)
  6. Time and Space (4:56)

    met Vinnie Vincent

  7. Instant Replay [12" Single] * (8:19)
  8. Instant Replay (Replayed) [12" Single] * (5:21)
  9. This Is It * (6:45)
  10. Countdown * (7:08)
toon 4 bonustracks
totale tijdsduur: 39:28 (1:07:01)
zoeken in:
avatar van matthijs
3,0
Echte popdisco, meer voor de radio dan voor in de club.

avatar van Heer Hendrik
Is dat de Vinnie Vincent die ooit nog als een Toetankamon bij Kiss optrad?????

avatar van andnino
2,0
Pop-disco, maar geen goede pop, en geen goede disco. Ik zou het vooral als gezapig omschrijven, en vrijwel ieder nummer duurt (veel) te lang. Niet de moeite waard.

avatar van gaucho
3,0
Het is niet onaardige disco. Net als bij de opvolger Relight my fire spat de levensvreugde er vanaf, maar inderdaad, veel nummers duren te lang. Natuurlijk was deze muziek bedoeld voor in de discotheken, zodat je langer op hetzelfde nummer kon dansen, maar bij thuisbeluistering werkt het niet echt en bekruipt je bij de meeste nummers een gevoel van 'nou jongens, brei er maar snel een eind aan'.

Dan Hartman had hier zijn bandlidmaatschap van de Edgar Winter Group achter zich gelaten en kwam tot veler verrassing met een pure disco-LP op de proppen. Waarop Mr. Winter trouwens zelf nog een deuntje sax meespeelt, en dat zijn voormalige baas ook zelf niet vies was van dit genre, bewees hij op zijn eveneens alleraardigste eerste solo-LP, die een jaar later verscheen.

De keyboards van Dan Hartman zelf vervullen een belangrijke rol op dit album, maar ook de ritmesectie en de percussie mag er zijn. Compositorisch zijn de nummers echter vrij mager. Bij ons was het titelnummer een bescheiden hit in 1978, elders in de wereld was het vooral de mix Countdown/This is it dat de voetjes van de vloer bracht.

De muzikanten van het Salsoul Orchestra verlenen hun hoorbare medewerking en de mix is in handen van Tom Moulton, wat de dansbaarheid zeker ten goede komt. En ja, de in de credits vermelde gitarist Vinnie Cusano is inderdaad dezelfde als de Vinnie Vincent die enkele jaren later tijdelijk volwaardig lid van Kiss zou worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:18 uur

geplaatst: vandaag om 00:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.