Oh Sees - Orc (2017)

Label: Castle Face

1. The Static God (4:20)
  2. Nite Expo (2:57)
  3. Animated Violence (5:06)
  4. Keys to the Castle (8:10)
  5. Jettisoned (5:14)
  6. Cadaver Dog (4:50)
  7. Paranoise (4:28)
  8. Cooling Tower (3:35)
  9. Drowned Beast (5:02)
  10. Raw Optics (6:22)
avatar van sj0n88
Thee is tegenwoordig uit de bandnaam verdwenen, maar het is nog steeds wel degelijk dezelfde band. Ik was al fan, maar nadat ik ze live in de Maassilo heb gezien durf ik wel te zeggen dat ik een groot fan ben geworden. Deze plaat gaat vandaag dus blind aan!

avatar van sj0n88
WAT een plaat. Ze zijn absoluut in bloedvorm. Ik ga heeeel lekker op Jettisoned.

avatar van Bartjeking
In het rijtje van meest productieve bands ter wereld wellicht? Is gewoon niet bij te houden, even met je ogen knipperen en je mist een release. En de kwaliteit ook nog eens redelijk constant. Ik ga momenteel wel lekker op Keys to the castle

avatar van ðe waan
Ik had deze helemaal gemist (niet zo gek ook met hun releasetempo), maar deze is echt fijn. Komt weer in de buurt van Floatin Coffin.

avatar van philtuper
Animated Violence is echt een BEEST van een song! Bijna Sleep-achtige doom. Heerlijke plaat ook.

avatar van Banjo
Luister ook eens naar het verschil van deze live versie....

Sprankelend en strakker en ja ik ga ze zeker live zien.. en er zit ook duidelijk een Joy Division sfeer in met z'n Gothic new-wave rock yo!.

philtuper schreef:

Vandaar dat er op elke hoes van hun een beest/monster staat

Ik luister hun nu voor het eerst op een plaat en het klink super!
En een behoorlijk uniek geluid met die 2 drumstellen en dat orgeltje i love it...

avatar van philtuper
Ga het live zien Banjo, ga het live zien!

avatar van Banjo
Dat kom goed philtuper eerst 16 juli in Paradiso, daarna naar hun enige festivalshow in NL !
In Welcome To The Village op een ontzettend leuk festival in de groene ster vlak bij Leeuwarden.
En ik heb nog wel 5 concerten geplant, maar stiekem kijk ik hier het meest naar uit.

Banjo Klinkt heel tof!

avatar van Banjo
Wat verdo**e niet door gaat om die klote virus!

Maar van Nite Expo overgaand naar Animated Violence hoe bruut is dat wel niet!.
Ik zit hier met de koptelefoon op te verlangen naar die live optredens maar op een dag ga ik dit dubbel inhalen. Wat in het vat zit verzuurd niet toch?...

Banjo schreef:
Wat verdo**e niet door gaat om die klote virus!

Maar van Nite Expo overgaand naar Animated Violence hoe bruut is dat wel niet!.

Afgelopen zaterdag wel erbij geweest? Wát een energie en wat hebben ze een enorm blik aan goede nummers dat ze kunnen opengooien.

sj0n88 schreef:

Ja zeker! snoeihard was het en niks geen pauze he.. het ging maar door zeer energiek .
Ik hoop ze ook nog eens in een iets grotere zaal te zien met wat meer ruimte voor de klanken en moshpit.