menu

BROCKHAMPTON - All-American Trash (2016)

mijn stem
3,36 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Uitgebracht in eigen beheer

  1. Encino (1:49)
  2. Ben Carson (2:20)
  3. Michigan (3:03)
  4. Infatuation (3:01)
  5. Breakfast (1:24)
  6. Mosscliff (1:55)
  7. Contacts (1:31)
  8. Palace (4:08)
  9. Flip Mo (2:19)
  10. Home (5:02)
  11. Cotton Hollow (4:13)
  12. Poison (3:09)
  13. Lost in Love (4:20)
totale tijdsduur: 38:14
zoeken in:
avatar van Arrie
Voordat BROCKHAMPTON doorbrak met de Saturation-albums, maakten ze al een mixtape. Deze was vooral bedoeld om de projecten van de diverse leden samen te brengen, wellicht als een soort inleiding? Het gaat om een groep rappers, producers en andere creatievelingen, deels jeugdvrienden en deels elkaar leren kennen op een Kanye-fanforum, die uiteindelijk samen in een huis in Texas zijn gaan wonen. Kevin Abstract als leider, die bovendien ook nog een aardig succesvolle solocarrière heeft. Op dit album zijn ook nog Rodney Tenor (zanger) en Albert Gordon (producer van de partij. Die eerste is er uitgestapt vanwege andere creatieve ideeën en die tweede zou seks hebben gehad met de vriendin van Matt Champion en is er uitgegooid.

Het talent is hier al duidelijk maar het is allemaal nog een wat rommelig geheel, waarbij de uitwerking nog niet zo on point is als op de latere platen. Bovendien voelt het hier nog niet als een eenheid aan, de meeste nummers zijn gemaakt door 2/3 leden en iedereen doet een beetje zijn eigen ding. Een akoestisch gitaarliedje van Rodney Tenor (Contacts), een banger van Merlyn Wood (Flip Mo), wat smoothness van Bearface (Home) die hier nog niet zo goed klinkt als op latere werk. Nog wat dingen die aanvoelen als Kevin Abstract-solospul. Leuk is wel dat je sommige leden hier andere dingen hoort proberen, zo zingt Dom McLennon op Cotton Hollow!

Uiteindelijk is dit vooral een plaat met potentie, waarop het meeste een gevalletje 'net niet helemaal' is. Te weinig richting, te veel los zand, en de producties en ideeën zijn nog niet goed genoeg uitgewerkt. Hoogtepunt is Palace, maar de afsluiter is ook fraai.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:21 uur

geplaatst: vandaag om 10:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.