Trailer Trash Tracys - Althaea (2017)

Rock / Pop
Label: Domino

1. Smoked Silver (2:10)
  2. Eden Machine (4:19)
  3. Gong Gardens (3:24)
  4. Siebenkäs (5:11)
  5. Money for Moondogs (3:30)
  6. Betty's Cavatina (4:43)
  7. Casadora (3:20)
  8. Singdrome (5:34)
  9. Kalesa (4:28)
  10. 100 Aspects of the Moon (3:38)
avatar van E-Clect-Eddy
Shoegaze / Indie Rock bandje uit Londen, hebben vandaag Eden Machine als single uitgebracht.

Lijkt me wel wat... ken ze verder niet voor vandaag maar als de rest ook interessant is wellicht leuk om live te gaan bekijken.

avatar van Lars Muziek.
E-Clect-Eddy schreef:

De single 'Eden Machine' is ook gelijk het enige en beste nummer van dit nieuwe album.
Net als op het debuut album is het ook hier moeilijk om er doorheen te komen, het lijkt allemaal weer wat rommelig uit te pakken. Ik hoop hier snel een uitgebreidere recensie voor te maken.

Buiten dat ik de muziek van Trailer Trash Tracys niet zo goed vind ben ik wel weer benieuwd naar hun live optreden. Ze treden dit jaar twee keer op Eddy. Ik ben benieuwd of jij er nog naar geluisterd hebt of gaat luisteren

avatar van E-Clect-Eddy
Lars Muziek. ben deze helemaal uit het oog verloren... zal me eens wagen aan de andere single en wellicht het album. Spotify noemt 1 en 2 oktober optredens in Rotterdam en Amsterdam...

avatar van E-Clect-Eddy
Ah, lees net dat dit album gekoppeld is aan een film met dezelfde naam Althaea van de Filipijnse filmmakers Raya Martin en Charles Salazar. Dus eigenlijk is dit dus meer een score...?

Althaea (trailer)

Dreampop... doet wat zoet aan en ook zitten er wat muzikale referentie's aan Azië in zal wel door de film ingegeven of geïnspireerd zijn. De synths klinken wat 80s. Toevallig van de week de fijne EP Lomboy - South Pacific (2017) beluisterd en daar past deze goed naast. In nummers als 100 Aspects of the Moon hoor je iets van herinneringen aan Ryuichi Sakamoto - Merry Christmas Mr. Lawrence (1983) maar dan met een Hawaiiaanse twist.

Ook na de eerste beluistering blijven de singles Eden Machine en Siebenkäs de meest interessante.

Meer een album om relaxed mee wakker te worden of om de dag mee af te sluiten.