Bicep - Bicep (2017)

10. Ayr (5:00)
  11. Vale (4:57)
  12. Aura (5:16)
panjoe (moderator)
Dit zal waarschijnlijk één van de grootste releases worden binnen het genre dit jaar. Het debuutalbum van een duo dat al jaren aan de top van de clubscene staat, met een enorm recht-voor-je-raap '90s garage house geluid, op het eerste gehoor misschien een beetje gewoontjes, maar uiteindelijk dodelijk effectief, mede dankzij de steeds perfect gepolijste en afgewerkte productie. De laatste twee jaar hebben ze met Just en hun remix van 808 States klassieker In Yer Face telkens één van de clubanthems van het jaar gemaakt, en het zou zo maar eens kunnen dat dat ook geldt voor eerste single Aura. Die track stemt, net als het Ninja Tune stempel, optimistisch voor de debuutplaat van de Bicep boys uit Belfast.

avatar van aphexfreak
Ook ik wacht met smart op deze plaat. Het prachtige Celeste luister ik zeker 1 keer per dag, deze gasten hebben echt mad skills? Ben benieuwd hoe het album gaat klinken.

avatar van Mausie
Ik waag mij meestal niet aan techno/house albums, omdat de meeste producers niet een album lang boeiend blijven. Maar Bicep heb ik altijd erg tof gevonden en Aura klinkt erg fijn. Eentje om in de gaten te houden.

Glue is ook heel mooi!

avatar van zlapai
Dit wordt een parel.

panjoe (moderator)
Bij de eerste luisterbeurt niet echt weggeblazen. Hoewel ze er gelukkig niet voor hebben gekozen om een klein uur vol te stampen met housetracks is het op het eerste gehoor alsnog een beetje te veel van hetzelfde.

De laatste single Vale had ook even nodig om goed binnen te komen, dus ik heb hoop dat er desondanks nog een hoge beoordeling uit komt rollen van mijn kant... Maar goeiemorgen, wat is Rain een knalplaat!

Zeer veelbelovend.
Ben erg benieuwd!

avatar van stoepkrijt
Als Bicep niet op de homepage van MusicMeter had gestaan was ik er nooit naar gaan luisteren, want ik heb nu eenmaal traditioneel veel te weinig aandacht voor elektronische muziek. Toen ik nog wekelijks een eigen hitlijst bijhield stond daar altijd redelijk wat elektronica in, maar hele albums luister ik eigenlijk zelden.

Maar goed, Bicep trok dus mijn aandacht. Ik heb Glue beluisterd en vind het een sfeervol en stijlvol nummer. Ik heb ook Aura beluisterd en dat nummer is juist catchy, dansbaar en knallend. Toch behoorlijk anders eigenlijk. Op dit moment staan mijn oren meer naar een nummer als Aura, maar allebei vind ik ze sterk. Ik ga dit hele album eens proberen!

Erg benieuwd, Bicep is een van de fijnste dance-acts van de afgelopen jaren...

Wat een album zeg!
Ook een grote inspiratiebron trouwens voor mijn eigen muziek.

Spring

avatar van jordidj1
Aura

avatar van jellecomicgek72
Ja dit lijkt me echt een plaat voor mij.

avatar van perrospicados
Bij Auro hebben ze wel heel goed geluisterd naar Solar Detroit van Maceo Plex

Bij Auro hebben ze wel heel goed geluisterd naar Solar Detroit van Maceo Plex

Ik neem aan dat je weinig techno / tech house luistert? Op die bassynths na lijken die tracks nou ook niet zo veel op elkaar, zeker lang niet genoeg voor de suggestie dat ze er wel heel goed naar geluisterd hebben.

avatar van perrospicados
Nou, die conclusie (mbt het luisteren) zou ik niet zo snel trekken. En die bas is gewoon direct overgenomen van Solar Detroit, waarbij het de kern van de track is

avatar van Mjuman
perrospicados schreef:

Eerlijk gezegd heb je wel een punt met die bass line (your spine?), maar op het moment dat die polyfone synth erin komt, vraag ik me as "waar heb ik dit eerder gehoord". Grappig, herinner me bij de tweede van Bat for Lashes een discussie waarbij een fanatiek Cure-fan vond dat Daniel puur plagiaat was van A Forest en nou speelde Bat for Lashes dat nummer idd wel eens live op Glastonbury speelde met als extra een citaat uit A Forest, terwijl elders die lijn werd gespeeld door een viool en dan was het heel anders. Imo gaat het er om hoe het wordt gehanteerd.

Overigens vind ik Biceps regelmatig erg Detroits klinken en dan weer erg Ostgut (Steffi/Adam Beyer)

avatar van daftpunk
Geen wereldschokkende plaat misschien, maar het blijft allemaal heerlijk doorvloeien. Aura is echt een fantastische track. Ook albumopener 'Orca' en 'Kites' behoren tot mijn favorieten.

avatar van Kos
Kos
Hm.. benieuwd!

avatar van Mausie
Precies wat daftpunk zegt, niks baanbrekends. Maar dat verwacht ik ook eigenlijk niet bij een house/techno plaat. Dit album staat vol heerlijke tracks en ik zit te genieten! That's what counts!

avatar van Dim
Dim
Kreeg gisteren voor het eerst wat nummers van dit album onder oren - vandaag er maar eens voor gaan zitten; wat ik tot nu toe hoor, is vakkundig, goed verzorgd en onderhoudend.

perrospicados schreef:

Ik bedoel meer dat je dat met bijna iedere house- of technotrack kan doen: één element of enkele elementen bijna rechtstreeks naar een ander nummer traceren. Hoe meer nummers je kent, hoe makkelijker je dat kan.

De meeste mensen die veel van die genres luisteren zullen zich meestal niets van zulke herkenmomentjes aantrekken, dacht ik tenminste.

avatar van Hega
Dit album blijft me boeien.
Ben in geen tijden zo verrast geweest.
Vooral wat betreft elektronische muziek, kon ik best wel wat nieuwe inspiratie oid gebruiken.
Hiermee blijf ik wel lange tijd nog content!

avatar van -SprayIt-
Hoor ook iets van een Moderat, Four Tet en Burial terug op sommige tracks. Sterk plaatje met fijne afwisseling.

Poa
Glue is echt keihard, wat mij betreft een van dé nummers van het jaar. De rest (Orca uitgezonderd) vind ik ook na vaker luisteren eigenlijk niet echt bijzonder. Verbaast me ook wel dat met alle electronic/dance die er is dit zoveel aandacht krijgt.

-SprayIt- schreef:

Dat is zeer zeker zo.
Vind vooral Moderat ook geweldig.

Eén van de dance 'alboms' van het jaar!

avatar van stoepkrijt
-SprayIt- schreef:
De dance-leek in mij vond dit album ook al behoorlijk afwisselend. Ik hoor tracks van sfeervol tot dansbaar en een hoop daartussenin.

Vale heeft nog geen voorkeursstemmen zie ik. Die vind ik ont-zet-tend fijn! Eigenlijk heeft Bicep geen vocals nodig, maar in dit nummer vind ik ze zeker van toegevoegde waarde.

Verder zijn Aura, Kites en Opal de positieve uitschieters wat mij betreft. Zo'n beetje de meest frisse en dansbare tracks.

avatar van Dim
Dim
Wát een album. Zoals ik al in mijn vorige post zei: tot in de puntjes verzorgd. Zowel in de loungehoek als op de dampende dansvloer doet deze muziek het uitstekend....dat verdient de hoogste score.

avatar van aphexfreak
Een relaxte en onderhoudende plaat. Niet echt wat ik verwacht had eigenlijk, maar dat is denk ik juist een goed teken. Behoorlijk afwisselend terwijl er een duidelijke coherentie in valt te ontdekken. Ook een behoorlijk dromerige plaat vind ik, ik zet hem het liefst ' s avonds op.