Pete Rock - Underground Classics (2006)

Label: Rapster

1. Pete Rock - Nothin' Lesser (4:59)

met The Un

2. Pete Rock - Give It to Ya'll (3:39)
  3. Ed O.G. - Boston (3:19)
  4. The Un - Ain't No Thang (4:09)
  5. The Un - Game of Death (4:22)
  6. InI - Fakin' Jax (5:37)
  7. InI - Step Up (4:43)
  8. Pete Rock & C.L. Smooth - Back on the Block (5:05)
  9. Gang Starr - The Militia [Pete Rock Remix] (4:57)

met Big Shug en Freddie Foxxx

10. Jeru the Damaja - You Can't Stop the Prophet [Pete Rock Remix] (5:01)
  11. Ed O.G. - Situations (4:15)
  12. Ed O.G. - Stop Dat (4:31)

met Krumb Snatcha

13. InI - What You Say (4:22)
  14. InI - Grown Man Sport (4:35)
  15. InI - Center of Attention (4:42)
avatar van Seedorf
Leuke verzamelaar! Heerlijke remix van Jeru's Can't Stop The Prophet.

avatar van Rhythm & Poetry
Dope verzamelaar, heerlijke pete rock producties. ED O.G. komt een aantal maal zeer dope.

avatar van Outblasty
Ben hem nu voor het eerst aant beluisteren. Meteen verliefd op deze plaat, het klinkt echt super lekker. Ik moet maar eens wat meer gaan zoeken van pete rock.

Na de eerste luisterbeurt kan ik maar 1`ding zeggen: GEWELDIG, echt, het luistert zo heerlijk weg. De teksten doen er niet eens zoveel toe, echt heerlijk geproduceerd.

avatar van Outblasty
#4 is mn favoriet. Voor mij echt een kippenvel liedje, heerlijk ! Vraag me af waarom niemand hierop stemt of er iets over zegt terwijl die andere van Pete rock (hip hop underground soul classics) wel populair lijkt te zijn. Misschien die ook maar eens proberen.

avatar van XtReM3 SkILLz
Nummer 4 is wel raar hoe ze die daar weer geven dat nummer komt van UN zoals hij offcieel heet en zijn nooit uitgebrachte album ( of niet op deze site) heet Un or U out... maar het is gelijk wel het beste nummer van het album lol

XtReM3 SkILLz schreef:
Kan het inderdaad nergens vinden op een album.

Vind Boston en Fakin jax ook erg lekker klinken en vind het sowieso wel een lekkere verzamelplaat.

avatar van BZN
BZN
ja is nice!

avatar van Stapler
The Un - Ain't No Thang die beat .

avatar van gweah
Deze plaat pas gisteren ontdekt, na associatief hip hop tracks te hebben geyoutubed. Was eigenlijk al jaren op zoek naar/wachtende op een Pete Rock LP die klinkt zoals deze. Die met INI vond ik een beetje TE mellow en eentonig. Zijn Soul Survivor albums misten een beetje zonder cohesie en echte typsische Pete Rock beats, vooral de tweede. En die instrumentale LPs zijn dope maar blijven voor mij als luisterervaring toch een boterham zonder beleg.
Dit is het type hip-hop dat er altijd gedraaid werd in de platenkelder van de helaas opgedoekte Fat Beats in Amsterdam. Ben weer helemaal terug tussen de papieren hoezen en het stoffige vinyl. LOVE IT!