menu

Kiln - Holo (1998)

mijn stem
3,79 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Electronic
Label: Thalassa

  1. Sienna (3:18)
  2. Billionwatt (3:53)
  3. Breezeplate (3:56)
  4. Kekker (4:51)
  5. Toypieceplate (3:33)
  6. Sunsculpure.one (3:24)
  7. Squarewave Colorwheel (4:32)
  8. Gauss (4:13)
  9. Dodecatheon (4:29)
  10. Continentsunderclouds (4:28)
totale tijdsduur: 40:37
zoeken in:
BrotherJohn
Een dromerig instrumentaal ambient/rock album met een fenomenale klankkast. Met de overtuigende opener "Sienna" en het loungy "Kekker" heeft het album twee schitterende rock instrumentals aan boord die erg subtiel worden opgebouwd. De eerste is afgelopen jaar al 63 keer door mijn last.fm geregistreerd, en als je dit nummer luistert begrijp je wellicht waarom. De beide sunsculputures zijn krachtige drones die hun naam wel eer aan doen. Overige nummers zijn ook pareltjes, die niet volledig aan de drone- of rockcategorie toe te kennen zijn, maar ergens tussen (industrial) ambient, new age en dream pop thuishoren. Hiervan vind ik het broeierige "Dodecatheon" de fijnste.
Een afwisselend en kraakhelder geproduceerd album met veel kwaliteit en schoon in zich, een raadsel waarom dit album en deze band zo onbekend en achterwege is gebleven.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:56 uur

geplaatst: vandaag om 11:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.