Rico & Sticks - IZM (2017)

Label: Top Notch

1. Sneakers Fris (2:38)
  2. Dit Is Wat Ik Weet (3:17)
  3. IZM & Fakkels (2:46)
  4. Nou En (3:05)
  5. Uggelie (4:30)

met Freez

6. Pinguïn (2:55)
  7. Hoort Erbij (4:32)
  8. Je Denkt Te Veel (3:13)
  9. Fokkop (2:00)
  10. IZM (5:25)
  11. We Zijn Hier Niet [Kapuzenpulli Remix] (3:27)
  12. Libi Do Basi (3:27)
  13. Wat Nog Meer (4:20)

met Freez

14. Kakt in Skit (0:43)
avatar van Roscovitsch
Benieuwd wat de heren gaan brengen. De tracklist verschaft in ieder geval een glimlach op mijn gezicht.

avatar van Demon.
Ik ben ook benieuwd. Nog 1 weekje

Rene1979
Paar dagen nog ik ben erg nieuwschierig. Vooral de producties zullen de plaat maken of breken. De haat/liefde verdeling met de biets van Kubus is daar bij mij. Liever een Rico en Sticks album gehoord met ART of Dr Moon of desnoods Big2

avatar van ArthurDZ
Rene1979 schreef:

Of Delic

avatar van jordidj1
Ben benieuwd!

avatar van MJ_DA_MAN
Rene1979 schreef:
Precies. Puur door de producer-keuze twijfel ik nog erg of ik de plaat überhaupt wel ga checken.

avatar van Snoeperd
Ik vind deze en Fokkop vrij vermakelijk. Kan nog best een feestje worden deze plaat.

avatar van Slowgaze
Snoeperd schreef:

Tussendoor: weet je nog dat Rico KRS-One aangekondigde; had hij het daar toen niet in Luxor Live over? Dat moet ongeveer dit wel zijn, geloof ik, maar dan anders (als ik het goed begrijp hebben ze alles weggegooid en zijn ze opnieuw begonnen).

avatar van Perpetual
"Biets" ?

Buiten dat om ben ik ook beniewd wat deze heren op de markt gaan brengen.

Rudi1984
Pinguïn belooft niet veel. Erg kinderachtig nummer en die opening van Sticks klinkt echt nergens naar.

avatar van ThingMan
Heel erg benieuwd naar dit album. Ben wel bang dat ik A.R.T. ga missen op dit album. Breedbeeldvisie en Hoe Meer Je Praat vond ik 2 erg relaxte nummers die er niet opgezet zijn. Zij deden vorig jaar in de Ziggo Dome wel een nummer met Kubus, waarvan zij aangaven dat die nieuw was, maar weet niet of die erop staat.

avatar van Cannabooze
Misschien een domme vraag:
Komt dit ook fysiek uit? Cd, vinyl...?

Cannabooze schreef:
Misschien een domme vraag:
Komt dit ook fysiek uit? Cd, vinyl...?

Ja dat heeft Rico bevestigd echter laat dot nog op zich wachten. Voor nu alleen digitaal

avatar van Cikx
Heb zojuist het album via Spotify geluisterd, maar ben er niet echt kapot van. De beats doen het niet voor mij.

avatar van Timo710
NOU HIJ MAG ER ZIJN HOOR

Beter als alle troep die Sticks had uitgebracht na MC2. Vooral Dazzled Sticks was om te huilen. Rico was altijd dr consequente factor van de 2.

Rene1979
Niet gedacht dat ik dit ooit zou zeggen.. IZM en Fakkels wat een k^tnummer... Ben er nog niet kapot van.

avatar van Roscovitsch
Laten we zeggen dat de Kubus sound erg aanwezig is. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit evengoed kan waarderen. Zelf ben ik er nog niet uit, tweede luisterbeurt bevalt me al beter dan de eerste.

Wordt Sticks gesponsord door Desperado?

avatar van nognooit
Eerste indruk is heel erg tof. Ik ben altijd al liefhebber geweest van Kubus zijn beats en samen met Rico en Sticks maakt dat dit een tof album is.

Vergane glorie.

avatar van Silky & Smooth
Fokkop draaiden ze in Ziggo Dome toch?

avatar van Dociz
Valt me niet geheel tegen. Had dan ook wel erg lage verwachtingen met Kubus op de beats.
Die staccato beats met dito raps zoals op " Dit is wat ik weet" kan ik niet waarderen, maar had gedacht dat het hele album zo zou worden. Echter tracks als bijvoorbeeld "Nou en" en "Je denkt te veel" kunnen me zeker bekoren, strak, subtiel en verrassende beats daar.

Wat ik aan Rico en Sticks waardeer is dat ze, ook al draaien ze inmiddels lang mee, niet de moraalridder uit zijn gaan hangen, zoals mijns inziens bij Typhoon een beetje het geval is. Ze blijven voor mij nog relevant en zelfs gefocust, dat is toch wel zeldzaam in de hiphop. Ben het dus niet eens met de opmerking vergane glorie hierboven.

Album als geheel toch te wisselend om als echt solide door te gaan.

avatar van Appels123
De heren zijn heerlijk in vorm. Helaas zijn niet alle beats even goed maar alsnog een zeer vermakelijke plaat.

avatar van Silky & Smooth
Zoals verwacht speelt Kubus hier een hoofdrol. Toch blijft het wennen. Zeker omdat Rico en Sticks echt op de producties inspelen. Korte, afgekapte raps en veel herhalende zinnen. Vanaf Hoort Erbij laat Kubus wat kabeltjes zitten en klinkt het meer als een hip-hop album met techno-invloeden. Een beetje Run the Jewels-stijl: experimenteel, maar nog steeds toegankelijk en hip-hop. En er zitten zeker dikke producties tussen!

Al met al een leuk album, maar als dit op LP verschijnt blijft de eerste plaat waarschijnlijk vaker in de hoes.

avatar van ThingMan
Silky & Smooth schreef:

Haha dacht precies hetzelfde. Zeker een Run The Jewels stijltje. Ik zou het ook niet erg vinden als zij bij het concert van Run The Jewels aanwezig zijn en een mix doen met die gasten.
Het album vind ik wel lekker klinken. Maar IZM & Fakkels en Pinguin die pakken mij niet.

Rene1979
Natuurlijk is dit geen Opgezwolle album en lijkt het er in de verste verte dan ook niet op. Eigenlijk mogen we dit ook niet meer verwachten na de afsplitsing met Delic. Ik vind dat door de manier van produceren de rappers Rico en Sticks niet heel erg best uit de verf komen, het is allemaal wat Waggel Waggel. Ligt dit aan Rico en Sticks? Deels... Het zijn met name de beats van Kubus waar je gewoon niet meer mee kan. De manier van produceren dwingt je tot een bepaalde flow die gewoon niet bij deze mannen past. Het is allemaal wat joviaal. Een ART of Dr Moon hadden veel beter passende beats afgeleverd waardoor een dergelijk album misschien wel had kunnen concurreren met Eigen Wereld of Vloeistof. Wat blijft er dan over? Een leuk album dat nergens de middelmaat overstijgt en met het nummers als IZM en Fakkels en Pinguin zelfs door de ondergrens heen zakt. Ik vermoed dat mijn cijfer zal schommelen tussen de 3 en 3,5

Na meerdere luisterbeurten k

avatar van Silky & Smooth
Ik denk dat trouwens wel dat dit live heel leuk kan worden. Opgezwolle + Kubus was één van de hoogtepunten in Ziggo Dome. Kubuuussss!!!!

" Kubus staat met 1 been in de techno" Dit geeft deze plaat een andere sfeer dan de muzikale biets van Moon of Art. Gun jezelf even de tijd....