Wolf Parade - Cry Cry Cry (2017)

Canada
Label: Sub Pop

1. Lazarus Online (3:25)
  2. You're Dreaming (3:39)
  3. Valley Boy (3:38)
  4. Incantation (4:22)
  5. Flies on the Sun (3:42)
  6. Baby Blue (6:00)
  7. Weaponized (6:39)
  8. Who Are Ya (3:43)
  9. Am I an Alien Here (3:36)
  10. Artificial Life (3:48)
  11. King of Piss and Paper (4:47)
avatar van Noere
Na een hiatus van zes jaar komt er eindelijk weer een nieuwe Wolf Parade . De ep die vorig jaar uitkwam klonk al allerminst onaardig en van het ontzettend sterke optreden op best kept secret vorig jaar spatte het spelplezier weer af. Hier kijk ik sowieso ontzettend naar uit, meer dan naar de nieuwe Arcade Fire (je weet wel, die andere Canadese indieband).

avatar van coldwarkids
You're Dreaming is fijn!

avatar van E-Clect-Eddy
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren, vóór de officiële release volgende week vrijdag, via een stream van NPR first listen

avatar van Grizzly Bear
Klinkt erg goed! Kende ze in hun "eerste periode" nog niet, maar zag ze op BKS twee jaar geleden en werd omver geblazen door hun show, wat een energie! Ook op de nieuwe plaat weten ze dat over te brengen.

avatar van E-Clect-Eddy
Baby Blue lekkere drive in dit nummer... gaat maar door. Tweede helft van dit album spreekt me meer aan dan het eerste deel uitgezonderd de single Valley Boy.

avatar van mol
mol
Vrolijke plaat! Baby Blue is inderdaad te gek!

avatar van Cor
Cor
De tijd heeft zeven jaar stilgestaan en het geluid van Wolf Parade ook. Maar dat maakt het luisterplezier niet minder. Stuiterende popmuziek met weelderige arrangementen en een vol geluid. In 2017 verslaan ze wel die andere Canadese band, Arcade Fire, met gemak.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Lelijke hoes, maar muzikaal gelukkig dik in orde.
Plaat opent meteen met een van de prijsnummers op het album, en zakt nergens een moment weg.

avatar van Noere
DjFrankie schreef:
Lelijke hoes

Bij lange na niet zo lelijk als de gedrochten die doorgaans in het mooie hoezen topic worden geplaatst.

Degelijk plaatje wel. Duidelijke echo's van voorgaande albums, maar nog altijd geïnspireerd en geraffineerd songmateriaal. Niets mis mee, klasse apart

avatar van Omsk
2004 was voor mij het jaar dat mijn muzieksmaak een sprong maakte van 'top 2000' naar muziek je aantreft als je verder kijkt. En in dat jaar was het dan vooral indie wat je zag: het debuut van Arcade Fire, Wolf Parade, de tweede van Interpol, de eerste levenstekenen van Editors en Bloc Party. Het grootste deel van die lichting ben ik lang uit het oog verloren. Editors ging vanaf het tweede album steil bergaf (en het eerste vind ik achteraf ook niet meer zo bijzonder), Bloc Party is het op een enkel raak nummer na nooit geweest voor mij, Arcade Fire bleef zichzelf opnieuw uitvinden maar ook daar nam de aandacht mijnerzijds af, Interpol heeft me alleen de eerste twee albums geboeid en achteraf eigenlijk alleen het eerste. En ook Wolf Parade leverde een puike eerste twee albums af waarbij de debuutplaat het meest magisch was, om daarna een beetje weg te zakken - synchroon met de aandacht op sites als deze.

En dan kan het wel eens over het hoofd gezien worden als er weer een consistent sterk album tussenzit. Dan kan de springerigheid van You're Dreaming en de meeslependheid van Baby Blue wel eens gemist worden. Maar zoals een user hierboven al de toespeling maakte door dit boven het huidige Arcade Fire te plaatsen: dit hoort bij de jaren '10 bij het beste wat in Quebec gemaakt is.