menu

Ricky Ross - Short Stories Vol. 1 (2017)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: earMUSIC

  1. I Thought I Saw You (3:12)
  2. Raintown (3:36)
  3. I'm Supposed to Love You (3:14)
  4. At My Weakest Point (2:53)
  5. The Kid at the Airport (2:53)
  6. Goin' Back (3:37)
  7. A Gordon for Me (3:34)
  8. The Germans Are Out Today (5:11)
  9. I Was Right and You Were Wrong (3:27)
  10. Only God and Dogs (3:44)
  11. Siggi the Bully (2:14)
  12. Wages Day (3:31)
totale tijdsduur: 41:06
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
3,5
Na 3 nieuwe albums met zijn band Deacon Blue sinds de reboot met The Hipsters (2012) is hier solo-album nummer 7. Voor dat die band in 2018 een groot tournee doet om hun 30 jarig bestaan te vieren, is er nog een intiem tournee van Ricky Ross met dit album als basis. Nummers die hij al lang had liggen zoals The Germans Are Out Today dat uit 1982 schijnt te komen, klein koortje erbij in de refreinen.

Ricky begeleid zichzelf op de piano, in een minimale muzikale setting. Er staan ook twee minimale versies van Deacon Blue klassiekers: Raintown en Wages Day maar ook I Was Right and You Were Wrong was eerder uitgebracht met de band. Deze lijkt er een klein kamerorkest bij te hebben naast de piano. Volgens info op Amazon is dit album opgenomen in Hamburg in twee dagen. Dat lijkt me een knappe prestatie.

Violen begeleiden de piano op de cover van Dusty Springfield Goin' Back, wellicht dat er meer covers op staan? Dit nummer en de 3 Deacon Blue 'covers' zijn bij de eerst beluistering degene die het best bevallen. Toch hoor ik hem liever samen met zijn band, ook als dit prima uitvoeringen zijn. Meer voor de fan die alles wil hebben dat met de band te maken heeft.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:42 uur

geplaatst: vandaag om 20:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.