Stereophonics - Scream Above the Sounds (2017)

Label: Stylus

1. Caught by the Wind (3:37)
  2. Taken a Tumble (3:36)
  3. What's All the Fuss About? (5:44)
  4. Geronimo (4:15)
  5. All in One Night (5:17)
  6. Chances Are (4:45)
  7. Before Anyone Knew Our Name (4:43)
  8. Would You Believe? (4:07)
  9. Cryin' in Your Beer (3:48)
  10. Boy on a Bike (2:17)
  11. Elevators (4:22)
  12. Never Going Down [Live at RAK Studios] * (4:05)
  13. Drive a Thousand Miles [Graffiti Sessions] * (4:31)
  14. Breaking Dawn * (3:29)
  15. All in One Night [Unplugged] * (5:29)
  16. Caught by the Wind [Unplugged] * (3:40)
avatar van dynamo d
Een nieuwe Stereophonics, ben benieuwd of er ook weer mooie liedjes op staan.

avatar van coldwarkids
All In One Night vind ik lekker zweverig. Heerlijk om bij weg te smelten. Kelly Jones z'n stem past er heerlijk bij.

Ga deze band vooral live zien..

avatar van Wickerman
Laatste twee albums waren wel weer te pruimen en een verademing na het slechte Keep Calm and Carry On. Ik ben benieuwd of de trend doorzet.

(verwijderd)
Album nummer 10 alweer. Begint heerlijk met twee typische stereophonics songs namelijk de single caught by the wind en taken a tumble. En uiteraard de nodige rustpunten als what’s all the fuz About, het mooie before anyone knew our name en de single all in one night. Stevige rocker chanses are en de onvermijdelijke niemendalletjes als boy on a bike, geronimo en would you believe. Verassen doen ze niet, maar scoren ook nu weer een ruime voldoende.

MW Flevoland
En toch is het elke keer weer leuk om een nieuw Stereophonics album te luisteren. Al heel lang niet meer zo scherp als vroeger, maar elke nieuwe cd weten ze gewoon weer leuke pop/rock liedjes te schrijven. Voor nu mijn favo track van deze cd: What's All the Fuss About? Ik begin netjes met een 3,5 en kijk in ieder geval uit naar het concert van Januari.

(verwijderd)
Prima album weer. Favoriete nummers zijn: caught by the wind, what’s all the fuz about en elevators. Staan zoals altijd ook weer een paar mindere nummers op. Maar live zijn ze geweldig!

avatar van Wickerman
De twee albums die hieraan vooraf gingen hadden me positief verrast. Het leek erop dat de heren na het dieptepunt in het oeuvre Keep Calm and Carry On de weg naar boven weer hadden gevonden door weer ietwat buiten de lijntjes te kleuren.

Helaas word ik van deze jongste worp niet al te enthousiast. Een paar aardige nummers, maar ik ben er niet zo ondersteboven van als van de laatste twee. Jammer, maar misschien dat de tijd een nodige ingrediënt is voor het album.

avatar van Grecio
Onder de indruk van "What's All The Fuss About?", prachtig nummer zeg. Eens rustig het album een paar keer luisteren dit album : )

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Weer een goede plaat van de Stereophonics.

Het is bewonderswaardig dat deze band nog steeds een bestaansrecht heeft. Wisten ze begin '00's nog stadions uit te verkopen in met name hun thuisgebied, UK, zo stil is het in de afgelopen jaren geweest rond de band. Een toetsenist werd bij de band gehaald, waardoor het punkverleden definitief achter de band werd gelaten. Middelmatige platen waren helaas het resultaat. De stem van Kelly Jones als eindeloos handelsmerk, maar verder nauwelijks te onderscheiden van de middenmoot.

Ik ben na Keep Calm and Carry On afgehaakt. Prima plaatje, maar niets bijzonders. Toen doken ze voor mij opeens weer op op Spotify met deze nieuwe plaat. Een plaat die me zeer verrast. Sterke songs door pakkende hooks en sterke teksten voeren de boventoon op dit album. Het hieronder reeds genoemde What's The Fuss All About, stadionrocker Chances Are en het bijzonder swingende Cryin' In Your Beer zijn wat mij betreft rechtstreekse Stereophonics klassiekers.

De enige echte oorwurm die op de plaat staat is wat mij betreft Before Anyone Knew Your Name. Irritant pianodeuntje, afgevlakt zang en saaie lyrics.

Dat mag de pret echt niet drukken, want Stereophonics hebben jaren na hun laatste topplaat weer een goed album afgeleverd. Morgen eens bekijken hoe dit live gaat klinken...

4.0*